Dok "House of Gucci" groznica trese ceo svet, mnogi nisu mogli a da se ne zapitaju šta se dogodilo sa ćerkama ubijenog Mauricija Gučija, Alesandrom i Alegrom, ali i sa njegovom ljubavnicom Paolom Franči, zbog koje je i napustio svoju ženu Patriciju.

Alesandra je imala samo 20, a njena mlađa sestra Alegra 16 godina kada je 1997. godine njihova majka uhapšena. Međutim, radnja filma prati samo ono što se dešavalo Patriciji, te iako je Alesandra prikazana na momenat, Alegra nije, te su gledaoci uskraćeni za informacije šta se dogodilo sa devojkama nakon ovog nesrećnog događaja.

alesandra i alegra guci
IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Zapravo, nakon ubistva oca, dobile su kontrolu nad čitavim njegovim imanjem, a tokom dugih 26 godina koliko je Ređani služila u zatvoru, nastavile su da se bore za njenu slobodu.

One su i 2004. godine vodile kampanju za ponovno suđenje u slučaju njihove majke, a "Vogue" je izvestio da su tvrdile da njihova majka "nije upravljala svojim mentalnim sposobnostima u vreme ubistva" nakon što je bila podvrgnuta operaciji uklanjanja tumora na mozgu 1992. godine. Kako navodi publikacija, Alegra je takođe studirala pravo kako bi pomogla u slučaju svoje majke.

Gde su danas i šta rade Alesandra i Alegra?

Mauricijeve ćerke nasledile su milione nakon njegove smrti, kao i jahte "Creole" i "Avel", imanja u Njujorku, Sent Moricu i Milanu. Godine 2013. Alegra je govorila o njihovim jahtama za časopis Classic Boat, rekavši da su ona i njena sestra želele da održe duh svog oca živim kroz plovila.

- Moj otac bi bio tako srećan da sada vidi čamce i kako se njegova filozofija o njima nastavlja - rekla je ona. Gardijan je tvrdio da su Alesandra i Alegra oboje u braku i da sada žive u Švajcarskoj sa svojim porodicama i da žele da ostanu van očiju javnosti.

A kontakt sa majkom?

Kao što je poznato, Patricija Ređani puštena je 2016. godine iz zatvora zbog dobrog ponašanja. Umesto 26, odslužila je 18 godina, međutim, kasnije je za medije izjavila da iako su je ćerke javno branile, danas ne razgovaraju sa njom.

- Sada prolazimo kroz loše vreme. Ne razumeju me i ukinule su mi finansijsku podršku. Nemam ništa, a nisam ni upoznala svoja dva unuka - rekla je tada utučena Patricija za medije.

patricija redjani
Mimmo Carriero/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Alesandra i Alegra su 2017. odbile da plate svojoj majci nagodbu za razvod braka, slučaj je otišao pred Vrhovni sud Italije i Ređani je pobedila, preneo je Forbs. Ređani prima godišnju penziju od 1,47 miliona dolara jer je Guči pre smrti potpisao ugovor kojim je pristao da joj isplaćuje tu sumu do kraja života.

Šta je sa Paolom Franči, Mauricijevom ljubavnicom?

Italijanska dizajnerka enterijera bila je Mauricijeva poslednja ljubav, a njihovo poznanstvo seže još iz detinjstva. Nakon što su oboje doživeli krahove brakova, ponovo su uspostavili kontakt 1990. i živeli u raskošnom stanu u Milanu. Planirali su brak kada je njegov razvod sa Patricijom okončan 1994. godine.

- Odmah smo se zaljubili. Mauricio mi je govorio da smo dve polovine iste jabuke - rekla je ona. Međutim, par nikada nije imao sreću do kraja života. Ujutro 27. marta 1995. godine, Gučija je ubio ubicu ispred njegove poslovne zgrade. Samo dan nakon Gučijeve smrti, Franči je naređeno da napusti njihov stan, jer nije bila udata za njega i nije imala pravo na imovinu. Ređani i njene ćerke su se ubrzo uselile u isti.

patricija redjani
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Paola Franči je polako nastavila dalje nakon smrti Mauricija Gučija. Međutim, zadat joj je još jedan udarac 2001. godine kada je Čarli, njen sin od bivšeg muža Đorđa Kolomba izvršio samoubistvo sa 16 godina. Gubitak sina je uništio Frančii, a ona je kanalisala svoju tugu osnivanjem dobrotvorne organizacije sa svojim bivšim mužem pod nazivom "L'Amico Charli" u znak sećanja na njihovog sina.

Franči je rekla da je Čarlijevo samoubistvo bilo neočekivano, jer je on uvek bio srećan dečak, te da misli da je to bio bljesak tinejdžerskog ludila, kako je istakla, dok njena dobrotvorna organizacija radi sa stručnjacima i psiholozima u prevenciji samoubistava, posebno kod tinejdžera, dok i danas Frančii čuva fotografije svog sina i Gučija u celom svom domu.

- Volim da imam njihova lica, da ih pozdravim - izjavila je ona. Godine 2010. objavila je svoju autobiografiju pod nazivom "L'Amore Spezzato", što u prevodu znači "slomljena ljubav". U knjizi ona iznosi svoje najdublje misli o svom odnosu sa Gučijem, samoubistvu njenog sina i kako je prevazišla tugu kroz svoja umetnička dela.