Neki glumci spremni su zarad uloge da odu toliko daleko, da njihove metode možemo u najmanju ruku nazvati čudnim ili bizarnim.

Od ekstremnih gojenja i mršavljenja, preko preteranog uživljavanja u lik, pa sve do izbijanja sopstvenih zuba, ili hranjenjem bubašvabama... pojedinci u Holivudu defitivno su otišli korak dalje u nameri da svoju ulogu odrade vrhunski.

Listi onih koji "ginu" za ulogu odavno se pridružio i glumac kog trenutno gledamo u "Kući Gučijevih", Džared Leto, iako su ga kroz karijeru više pratila ismevanja nego pohvale.

Dokaz ovoj tvrdnji su i dešavanja nakon što je Leto dobio Oskara za tumačenje transeksualca u filmu "Dallas Buyers Club". Neko bi rekao da su mu ta uloga i nagrada kupili poštovanje za vjek i vjekova. Međutim, sa svakom svojom novom ulogom uglavnom je dobijao komentare u kojima se navodi da preteruje i da ga retko ko shvata ozbiljno.

Džared Leto osvojio je Oskara za ulogu transeksualca u filmu "Dallas Buyers Club".
Billy Bennight / Zuma Press / Profimedia 

U novom filmskom hitu Ridlija Skota"Gučijevi", 49-godišnji glumac glumiPaola Gučija, potpredsednika ovog modnog brenda. Za potrebe ove uloge tvrdio je da je bio toliko posvećen da je postao jedno sa stereotipnom italijanskom hranom.

Džared Leto igrao je ulogu Paola Gučija u "Kući Gučijevih".
DIVI - MIRK / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Šmrkao sam linije sosa arabijata za potrebe ovog filma. Imao sam maslinovo ulje umesto krvi. Duboko sam zaronio u ovo. Ako mi uzmete biopsiju kože, ona bi u sebi sadržala parmezan! Ovo uloga je moje ljubavno pismo Italiji", rekao je poznati glumac.

Sve bi to bilo super da Džaredova vizija potpredsednika ove modne kompanije nije ultimativno komična. Leto je doprineo građenju ovog lika kao čoveka koji je izašao iz crtanog filma u kom se stereotipno slikaju Italijani.

Džared Leto igrao je Paola Gučija u "Kući Gučijevih".
pritnscreen/youtube 

I dok se na snimanju ovog filma više nego zabavio, ne možemo to reći za njegove druge uloge. Za već pomenuti "Dallas Byers Club" je smršao preko 20 kila, obrijao obrve i depilirao celo telo. Postoji priča da su Metju Mekonahi i on zvanično upoznali tek posle snimanja, jer su sve vreme snimanja obojica bili u liku.

Džared Leto dobio je Oskara za ulogu transeksualca u filmu "Dallas Byers Club".
pritnscreen/youtube 

Ipak, što se tiče mršavljenja i mučenja, za potrebe filma "Rekvijem za snove" je otišao nekoliko koraka dalje. Pored mršavljenja zbog kojeg je imao stalne nesvestice na snimanju, dva meseca je živeo sa džankijima u parku i probao heroin. Dva meseca se uzdžavao od odnosa, a ova informacija zvuči još teže kad znamo da je u vreme snimanja filma zabavljao sa Kameron Dijaz.

Džared Leto je zbog uloge u "Rekvijemu za snove" probao heroin.
printscreen/youtube 

Zbog uloge u "Džokeru" okarakterisan je kao potpuni ludak, a Leto je prvi glumac nakon pokojnog Hita Ledžera koji je ušao u kostim ovog negativca, i po mišljenju mnogih, želeo da ga nadmaši. Međutim "Dark Knight" i "Suicide Squad" nisu isti koncept filma i dok je prvi imao ozbiljne glumce i uloge, "Suicide Squad" je bio više zabavnog karaktera. Međutim Leto je rešio da oponaša negativca iz filma, pa je tako slao svojim kolegama iz filma leševe mrtvih životinja. Vil Smit i Margo Robi koji su glumili u filmu, malo je reći nisu bili oduševljeni.

Džared Leto slao je kolegama iz "Džokera" mrtve životinje.
printscreen/youtube 

Probao je nešto slično da izvodi sa Denzelom Vašingtonom u filmu "The Litlle Things", ali s obzirom da Denzel to ne voli, njegovi predstavnici su ga samo "ljubazno zamolili" da se ne glupira.

Džared Leto pokušavao je da se izmotava i sa Denzelom Vašingtonom.
printscreen/youtube 

I još dodajte na kraju i priče da je vođa svojevrsnog seks kulta gde se okupljaju na jednom hrvatskom ostrvu i orgijaju nedeljama, te ne čudi zašto ga, uz toliku konkurenciju, smatraju najčudnijim likom Holivuda.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!