Poznato je da je slavni reper Kanje Vest pre izvesnog vremena u sudu u Los Anđelesu podneo zahtev za promenu imena. Iako u poslednje vreme ima čudne postupke poput pojavljivanja sa zastrašujućom maskom na licu, izgleda da nas više ništa ne čudi kada je Kanje u pitanju.

Reper je 2018. godine želeo da promeni svoje puno ime Kanje Omari Vest, ističući da se radi o privatnim razlozima i da ne želi da ima ime i prezime već samo nadimak.

kanje vest
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Tako je Kanje Vest sada zvanično promenio ime i sada se zove Ye. Ono što je specifično, to je da je skaćenica njegovog imena naziv reperovog albuma iz 2018. godine.

Osim toga, reper je istakao da mu se to ime dopada jer se može naći na više mesta u Bibliji, što javnosti zvuči poprilično čudno i tajnovito.

Prema pisanju TMZ, na Kanjeovom rodnom listu sada piše samo Ye, a službeni dokument je to i dokazao.

kanje vest
Shutterstock 

Podsetimo, Kim Kardašijan Vest u zahtevu za razvod braka u februaru nije tražila da joj se ukloni njegovo prezime. Par ima četvoro dece, koja takođe nose prezime Vest. Ipak, paparaci su nedavno uhvatili Kim i Kanjea na večeri, a sumnja da je sve to jedan marketinški trik.