Dok su se njene drugarice provodile, ona bi se zatvorila u kupatilo hotelske sobe i na laptopu snimala pesme.

Pritom bi pojačala zvuk televizora kako se ne bi čulo šta radi. A kada je Kamila Kabeljo napustila bend "Fifth Harmony", članice su joj to zamjerile, kao i obožavatelji koji je na društvenim mrežama nisu štedeli. Ali, ova devojka nije odustala od svog sna da sebi osigura bolju budućnost u čemu je i uspela!

Naime, već 2018. muzičkim listama zavladala je s pesmom 'Havana' i na najbolji način započela solo karijeru. Njen nedavno objavljeni hit na jutjubu ima više od milijardu pregleda, a debitantski album 'Camila' već je prvu nedelju nakon izlaska zauzeo vrh američke top lestvice najprodavanijih muzičkih izdanja.

kamila kabeljo
Shutterstock 

- Pesma Havana otvorila mi je sva vrata iako sam od nje gotovo odustala. Svi su mi govorili da je odlična, ali i da zbog čudnog ritma nije dovoljno atraktivna za radio. Ali ja sam slušala sebe, verovala sam da će postati hit i zato mi je ovaj uspeh još draži, rekla je pevačica.

Kamila je rođena u ribarskom selu u predgrađu Havane, u proodici kubanske arhitektice Sinuhe Estrabao i meksičkog građevinca Alehandra Kabelja. Zbog njegovog posla često su se selili, a život im nije bio lak.

Kada joj je bilo šest godina roditelji su joj rekli da s mamom ide na izlet u Disney World na Floridu, ali lagali su je. Odlučili su da se razdvoje kako bi njena majka kao Kubanka u SAD-u mogla da zatraži azil za sebe i ćerku.

kamila kabeljo
Shutterstock 

- Sada mi je jasno da je to bila hrabra odluka. Iako u Americi nije imala porodicu, mama me odvela s Kube da bi mi omogućila bolju budućnost. Imali smo tek nekoliko stotina dolara i odeću koja je stala u malu torbu. Naravno da smo se bojale, ali nismo dopustile da nas strah zaustavi, opisala je Kamila taj period.

Utočište im je pružila dedina prijateljica iz Miamija, a Kamilina majka se, uprkos tome što je bila arhitekta, zaposlila kao prodavačica cipela u robnoj kući. Naime, njena diploma u Americi nije bila priznata. Na večernjim tečajevima učila je engleski i ubrzo dobila posao pomoćnice u arhitektonskoj kancelariji slagavši da se zna služiti računarskim programom AutoCAD. Svladala ga je za samo nedelju dana i uskoro su se preselile u svoj stan. Nakon godinu i po razdvojenosti pridružio im se Kamilin tata.

Dozvolu za trajni boravak dobio je tek 2016. S 15 godina Kamila se prijavila na talent show The X Factor. Audiciju je prošla, ali bila je eliminisana u prvom krugu. I kad je već pomislila da je sve propalo, producenti su joj predložili da uz još četiri takmičerke postane članica grupe koja će se zvati Fifth Harmony.

Poslednjih meseci javnost razapinje Kamilu zbog činjenice da ne skriva svoje 'stvarno' telo, odnosno stomak  i celulit, međutim, ona je tim potezom osvojila mnoge žene.

kamila kabeljo, paparaco
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Trčala sam u parku i bavila se svojim poslom trudeći se da budem u formi i zdrava. I nosila sam top koji otkriva moj stomak i nisam ga uvlačila. Trčala sam i postojala kao normalna osoba koja ne uvlači stomak celo vrijeme i pomislila sam: 'Dođavola'.

A onda sam podsetila samu sebe da je ratovanje sa svojim telom suludo! Zahvalna sam na ovom telu koje mi dopušta da radim što želim.. Mi smo stvarne žene s oblinama i celulitom i strijama i salom, rekla je nedavno, nama ne preostaje ništa drugo osim da kažemo Bravo Kamila!

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia, GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia kamila kabeljo nekad i sad