Zahija Dehar našla se na naslovnim svetskih medija 2010. godine zbog seks-skandala s fudbalerima. Ova devojka uspela je da iskoristi slavu na pravi način, a nije birala sredstva ni da do nje dođe.

Naime 2010. godine, fudbaler Real Madrida, Karim Benzemse zajedno sa Frankom Riberijem, igračem Bajerna, našao u centru skandala sa tada maloletnom prostitutkom Zahijom Dehar koji je ona želela maksimalno da iskoristi tuživši sportistu.

Ova devojka je u vreme velikog skandala radila kao prostitutka, a zbog toga su umalo fudbaleri završili iza rešetaka, a da stvar bude gora - bila je i maloletna!

karim benzema i frank riberi
NIVIERE / Sipa Press / Profimedia 

Inače, u Francuskoj su seksualni odnosi dozvoljeni od 15. godine, ali zakon nalaže i da prostitutka ne sme biti mlađa od 18 godina.

Zahija je tada za veče sa fudbalskim igračima dobila 700 evra, a onda dobila poziv na sud, na kojem je utvđeno da "fudbaleri nisu mogli da znaju koliko ima godina".

Ipak, pariski sud je januara 2014. godine odbacio tužbu protiv francuskih fudbalera Karima Benzeme i Franka Riberija koja ih je teretila za zavođenje ove maloletnice. Njima je pretila trogodišnja kazna zatvora, a sama Zahija Dehar je rekla da je lagala igrače rekavši im da je punoletna.

karim benzema i frank riberi  0191701793.jpeg
GERARD JULIEN / AFP / Profimedia 

Dok je, zbog nje, Benzema završio sa igranjem sa reprezentaciju neposredno pre Svetskog prvenstva 2010. godine, ali se bar spasio zatvorske kazne. Zahija je profitirala od skandala i izgradila karijeru u modnom svetu.

Ova priča ju je vinula do zvezda, pa je tako njen lik postao česta pojava na naslovnim stranama mnogih svetskih novina, a finansijeri sa svih strana su joj nudili novac da izgradi karijeru kakvu želi. Zbog njenog stava i stalnih intervjua je u Francuskoj dobila nadimak "Skandalozna".

Inače, Zahije Dehar je rođena u Alžiru 25. februara 1992. godine, a sa deset godina se sa bratom preselila u Francusku.

screenshoot/instagram Zahija Dehar

Zahija je od svog tela zarađivala 20-ak hiljada evra mesečno, a porodica je se odrekla nakon što je saznalo za skandal. Ali, ona je kasnije tvrdila da zapravo nije prostitutka.

Nemam svodnika i sav novac ide meni. Usluge pružam samo onima kojima želim i niko ne može da me natera da radim nešto što ne želim i kada to ne želim– rekla je svojevremeno.

Njen otac i dalje živi u Alžiru i odrekao se je nakon što su isplivale optužbe i seks skandal. Ona je danas glumica sa čuvenim ulogama u filmovima "Laka žena" i "Žozefin, trudna i predivna", a u međuvremenu je ogroman medijski publicitet iskoristila i postala dizajner donjeg veša.