Slavni teniser Boris Beker godinama je osvajao brojne turnire i bio jedan od najboljih sportista sveta. Njegovi turniri gledani su sa velikom pažnjom, a svi su se divili njegovom umeću.

Onda je odjednom karijera pala u senku njegovog privatnog života i skandala u kojima se našao.

Preljube, veze za jedno veče, neplanirana deca i mnoge druge pikanterije punile su novinske stupce i stavljale Bekera u žižu interesovanja od njegove rane mladosti, pa sve do danas.

Početkom 90-ih Boris je uplovio u romansu sa Barbarom Feltus, tamnoputom glumicom i dizajnerkom, a vezu su obelodanili pozirajući potpuno nagi za jedan nemački časopis.

Decembra 1993. godine par se venčao, u januaru sledeće godine dobili su svoje prvo dete, sina Nou Gabriela, a pet godina kasnije po drugi put su se ostvarili u ulozi roditelja.

boris beker
Romero/face to face / Face to Face / Profimedia 

Na svet je došao još jedan sin, Elias Baltazar. I sve je delovalo kao da je nemački plejboj konačno ušao u mirnu luku. Međutim, krajem 2000. godine na površinu su počeli da isplivavaju kontroverzni detalji.

A sve je počelo godinu dana ranije, u julu, kada je Beker nakon ubedljivog poraza na Vimbldonu od Peta Raftera, odlučio da završi karijeru.

Iste večeri otišao je u jedan japanski restoran u Londonu i tamo upoznao ženu koja je, prema njegovim rečima, neodoljivo podsećala na Barbaru. U pitanju je bila Angela Ermakova, model rusko-alžirskog porekla.

"Gledala je pravo u mene, bio je to pogled lovca koji je govorio 'želim te'. Prolazila je pored mene nekoliko puta i uvek je imala taj isti pogled. Malo kasnije otišla je do toaleta, a ja sam pošao za njom.

Kratko smo popričali, a onda pravo do najbližeg mesta kako bismo obavili posao. Nisam ni znao šta radim, sve se veoma brzo odigralo. " - opisao je Boris aferu sa manekenkom u svojoj autobiografiji iz 2003. godine.

boris beker
screenshoot/instagram 

Njegovi česti izlasci, noćni život i opijanja sa prijateljima bili su povod za konstantne svađe sa Barbarom koja je želela da on, sada kada je u penziji, provodi više vremena kod kuće sa porodicom.

U javnosti su govorili o svojim nesuglasicama, ali su uvek isticali da u teškim trenucima moraju da se drže kao tim kako bi održali porodicu na okupu.

A onda, već pomenute 2000. godine, usledio je pravi pakao za porodicu Beker. Ermakova je tražila od Borisa 5.000.000 dolara kako ne bi u javnost iznela detalje o njihovom susretu, kao i to da je nakon odnosa sa njim ostala u drugom stanju.

Nakon DNK testa koji je potvrdio očinstvo, Boris je priznao dete, devojčicu Anu, ali spasa za njegov brak sa Barbarom nije bilo.

ana ermakova
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Nedugo nakon razvoda, Beker je primećen u jednom hotelu sa nemačkom rep zvezdom Sabrinom Setlur. Posle razlaza za Setlurovom imao je kraće romanse i sa igračicom Karolinom Rošer, ali i sa spisateljicom Patris Faramej.

Sve ove veze završavale su se neuspešno i činilo se da je Nemac izgubio veru u ljubav i brak, usled prethodnog lošeg iskustva.

A onda kao grom iz vedra neba medije je 2008. godine dočekala informacija da je Boris Beker uplovio u vezu sa 16 godina mlađom Alesandrom Mejer Volden, ćerkom njegovog menadžera iz 90ih godina prošlog veka.

I ne samo to, posle svega tri meseca zabavljanja, tada 40-godišnji, Beker je zaprosio mladu dizajnerku nakita na Sardiniji, poklonivši joj skupoceni dijamantski prsten. Veridba nije potrajala, a par je iste godine objavio vest o svom raskidu.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, José Ruiz / ContactoPhoto / Profimedia Boris Beker sa devojkom na plaži

Ubrzo nakon toga, već u februaru 2009. godine, Beker je objavio da će se on i njegova nova izabranica, holandski model, Lili Karsenberg venčati u junu u Sent Moricu. Iz braka sa Lili Boris ima 11-godišnjeg sina Amadeusa, a razveli su se 2018. godine.

Sada 53-godišnji Beker trenutno uživa u vezi sa deset godina mlađom Lilijen de Karvaljo Manteiro atraktivnom stručnjakinjom za procenu političkog rizika. Par je nedavno uslikan prilikom odmora na Ibici, a sve vreme su razmenjivali strasti.

U galeriji u nastavku pogledajte kako izgledaju deca bivšeg tenisera Borisa Bekera:

SplashNews.com / Splash / Profimedia, screenshoot/instagram Kako izledaju deca Borisa Bekera