Džejmi Spirs, otac Britni Spirs, tvrdi kako je pevačicu njegovo starateljstvo "spasilo od katastrofe" kao i da bi ga javnost zapravo pohvalila, a ne ocrnjivala, kada bi znala opseg njene zavisnosti i problema s mentalnim zdravljem, prenosi Daily Mail.

Džejmi, koji je nedavno odstupio s mesta staratelja pevačice, tvrdi kako su njene borbe s zavisnošću i metalnim zdravljem daleko ozbiljnije nego što se zna.

"Ipak javnost ne zna sve, a nema ni pravo da zna, tako da se gospodinu Spirsu niko neće iskupiti", piše između ostaloga u podnesku koji je Džejmi podneo Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles ranije ovog meseca, prenose strani mediji.

dzejmi spirs
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U podnesku je dodao da od 2018. nije imao kontrolu nad medicinskim odlukama ćerke, uključujući njeno zatvaranje u mentalnu ustanovu 2019. godine. Tvrdi da je njegova glavna uloga u ćerkinom lečenju bila jedino plaćanje računa.

"Nema sumnje da je starateljstvo gospođu Spirs spasilo od katastrofe, podržalo je kada je to bilo najpotrebnije, zaštitilo nju i njen ugled i olakšalo joj obnavljanje karijere", dodao je otac pevačice.

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia, Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs

Podsetimo, Džejmi Spirs nedavno je pristao da odstupi od dugogodišnje uloge staratelja svoje ćerke Britni. Pevačica je u junu na sudu u Los Anđelesu rekla da je starateljstvo zlostavljanje i da "želi svoj život nazad".