Bivša žena glumca Mikija Rurka i supermodel, Keri Suton danas ima 52 godine, a prošlog četvrtka je podnela tužbu federalnom sudu u Njujorku protiv Džerald Mari (70) jer ju je silovao sa 17 godina u njegovom stanu u Parizu, a kasnije prodavao bogatim muškarcima širom sveta, prenosi Dejli Mejl.

Ona je opisala kako ju je Mari prvi put silovao dok je bolesna, sa temperaturom, ležala u njegovom stanu, dok mu je tadašnja verenica Linda Evanđelista bila na putu.

Mari je, takođe davao Suton bočice kokaina "pod pretpostavkom da će joj to omogućiti da smrša kako bi postala uspešniji model “, navodi se u tužbi. Nakon šest meseci zlostavljanja, Suton je odbila da ima se*s sa Mari. Zauzvrat, izbacio ju je iz svog pariškog stana, prenosi "The Guardian".

U slučaju Džeralda Marija bila je reč o javnoj tajni. Praktično su svi sve znali, ali su ćutali. Optužbe se odnose na period između 1980. i 1989. godine.

U tom periodu "Elite Models" pokrenuli su karijere slavnih manekenki kao što su Naomi Kembel, Klaudije Šifer, Sindi Kraford, Linde Evanđeliste...

Linda je menadžerova bivša supruga. Ona je prošle godine izašla u javnost i izjavila da nije znala za dela za koja ga optužuju, ali da veruje da sve te žene govore istinu.

Keri Suton
et1 / Zuma Press / Profimedia 

Džerald Mari (70) početkom osamdesetih radio je za agenciju "Paris Planning" koja se spojila 1986. godine sa "Elite Model Managementom", a onda je on postao njen evropski šef.

Američki ogranak sa sedištem u Njujorku vodio je osnivač "Elite" Džon Kazablankas. Lansirali su karijere čuvenih manekenki. 2012. napustio je "Elite Models", danas vodi agenciju u Parizu "Oui Management".

Youtube, Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia Keri Suton nekad i sad

Među ženama koje optužuju Marija je i bivša novinarka BBC-ja Lisa Brinkvort, koja je istraživala tretman manekenki u modnoj industriji za dokumentarac BBC-ja, u kojem je prikazala kako se maloletne modele prisiljavali na se*s i konzumiranje narkotika.

Čak devet bivših modela, među kojima je i Kere svedočile su kakve su sve užase proživljavale u razdoblju od početka 80-ih do početka 90-ih. Obećavao im je zvezdanu karijeru na modnim pistama, a sve se pretvorilo u gomilu poniženja i trauma, s čijim se posledicama i danas nose