Zvezda Netfliksovog ostvarenja "Altered Carbon" i filma "The Suicide Squad", Džoel Kinaman našao se u ozbiljnom problemu kada ga je bivša devojka, švedska manekenka Gabrijela Magnuson optužila za silovanje.

Međutim, glumac je i sam brzo reagovao i izdejstvovao zabranu prilaska, ali i pokrenuo kontra-tužbu.

Gabriela je sa celom pričom izašla u medije, tvrdeći da za sve što govori ima dokaze, međutim, Kinaman tvrdi da je sa njom bio u kratkoj vezi, kao i da ga mesecima ucenjuje, a u prethodnom periodu više puta je pretila ne samo njemu, već i njegovim prijateljima i porodici.

Džoel je o svemu javno progovorio na Instagramu u podužem postu, a kako prenosi "TMZ" pravosuđe u Švedskoj navodi da je slučaj u ranoj fazi istrage.

"Rano jutros ispunio sam prijavu za zabranu prilaska protiv žene koja mi je pretila da će fizički povrediti mene, moju porodicu i moje voljene, i koja je pokušavala da iznudi novac i druge vredne stvari od mene", započeo je izjavu Džoel i dodao:

"Iako je stravičan osećaj izaći sa svim u javnost, daleko je gore trpeti svakodnevne pretnje i iznude koje su uključivale novac, konekcije u Holivudu, pomoć da se osigura radna viza, da se verifikuje Instagram stranica, Wikipedija stranica, snimanje za Sports Illustrated, kao i preko 400.00 dolara za apartman, i mnogo toga još. I zato želim da sa vama podelim sve ove činjenice pre nego što poverujete u lude navode i tračeve koji su plasirani".

Dakle, Džoel je demantovao celu priču, ali i otkrio da je u toku veze sa novom devojkom od Gabrijele dobijao pretnje da će biti prijavljen za silovanje i da će mu karijera biti uništena, a da će ona dobiti dobar marketing. Džoel u detaljnoj objavi na Instagramu napisao je i da postoji snimak razgovora između njega i Gabrijele koji potvrđuje da su njene optužbe laž.

Džoel Kinaman koji je veren za manekenku Keli Gejl kaže da je ova situacija jako neprijatna za njega i za njegovu porodicu, i da će sarađivati sa policijom kako odbranio svoju čast.

dzoel kinaman veren je za manekenku keli gejl
Robin Marshall / INSTAR Images / Profimedia 

Advokatica glumca Patriša Glaser potvrdila je za britanski "Metro" da je Gabrijeli Magnuson zabranjen prilazak i da najviše što sme da priđe glumcu i njegovoj porodici je 100 metara.

Sa druge strane Gabrijela tvrdi da ona ima dokaze protiv Džoela koje planira da iznese pred sudom.