Slavna glumica Teri Hačer koje se proslavila serijom "Očajne domaćice" imala je 41 godinu kada je odlučila da progovori o najbolnijem životnom iskustvu, koje je krila decenijama od svih.

Naime, Teri je na jednom događaju u organizaciji Ujedinjenih nacija koji se održava u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama odlučila da stane ispred celog sveta i kaže da je žrtva seksualnog zlostavljanja i pedofilije.

Kako je ispričalatada, otkad je imala pet godina njen teča Ričard Hejs Stoun seksualno ju je zlostavljao, sve dok nije napunila osam godina. Kako kaže, samu sebe je krivila za sve što se dešavalo, piše Glossy.

teri hacer progovorila o zlostavljanju
Shutterstock 

"Bila sam ubeđena da je to moja krivica i krivila sam sebe za ono što mi se dogodilo, pa nisam nikome pričala o tome i sve sam držala za sebe", rekla je Teri.

Glumičini roditelji nisu bili svesni da se bilo šta neobično događa, sve dok njena majka nije primetila da se Teri ponaša čudno u prisustvu njenog teče, zbog čega ju je držala podalje od Stouna iako je Teri tvrdila da je sve u redu, strahujući od posledica koje bi istina izazvala.

teri hacer
Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Svi smo ćutali, tako nam je bilo lakše. Razmišljala sam jesam li luda, da li možda izmišljam? Žrtvama je lakše da veruju da je to plod mašte, nego da se suoče sa istinom", ispričala je glumica.

Kako kaže,  bila uverena da će ovu tajnu odneti u grob, ali je jednom prilikom saznala da je Stoun, od kog se njena tetka u međuvremenu razvela, optužen za zlostavljanje još dveju devojčica, nakon čega je jedna od njih čak izvršila samoubistvo. Do policije je informacija da o njegovim nedelima došla tako što je devojčica Sara van Klimput, čija se porodica družila sa Stounom, ostavila oproštajnu poruku u kojoj je pisalo:

"Sigurno se pitate zašto je normalna tinejdžerka učinila ovo. Pa, pitajte Dika zašto".

Teri je nakon toga rešila da progovori i pomogne istražiteljima. Ričard Hejs Stoun završio je iza rešetaka, a osuđen je na 14 godina. Ipak, u zatvoru je preminuo, pa je odslužio samo šest godina.