Američki glumac Bil Kozbi pušten je iz zatvora, a Vrhovni sud iz Pensilvanije ukinuo mu je osuđujuću presudu za seksualno zlostavljanje.

Spomenuti sud opozvao je presudu za zločin za koji se tereti jer su tužitelji postigli sporazum kojim su sprečili da se poznati glumac optuži za zločine.

Reč je o presudi koja zabranjuje svako ponavljanje postupaka pa je shodno tome Kozbi sada slobodan čovek.

Tabloidi poput Daily Maila pišu da se Bil nada velikom povratku na javnu scenu, moguće s dokumentarcem i turnejom, iako neki u Holivudu veruju da je 83-godišnji komičar previše toksičan da bi vratio stare dane slave.

bil kozbi
Shuterstock 

Među mnogima koji su kritikovali Kozbijevo oslobađanje je glumac i bivši bokser Miki Rurk koji je na Instagramu podelio užasavajuću priču koju mu je ispričala bivša devojka pre više od 20 godina.

Rurk je rekao da se zabavljao sa neimenovanom, mladom ženom, koja je tada imala oko 19 godina i jedno jutro čuo ju je kako plače kad je prespavala u njegovoj kući. Ta žena, uspešna manekenka, ispričala mu je o susretu koji je imala sa Bilom nakon što ga je srela na događaju za slavne na koji ju je poslala njena agencija i da je zboh njega prošla kroz pravi pakao.

miki rurk
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Komičar je rekao ženi da će joj pomoći da uđe u glumački svet, ali nekoliko dana kasnije kad je žena otišla do njegove kuće, dočekao ju je on sam, rekavši da je žena izašla poslom.

Kako su počeli večeru, Kozbi ju je upitao želi li čašu vina. Odbila je, ali on se vratio s dve čaše i insistirao je da nazdrave njenoj budućoj glumačkoj karijeri.

"Sledećih nekoliko minuta nastavili su da pričaju o glumi i oko 15 minuta nakon što je rekla da oseća blagu glavobolju i mučninu počela je da oseća strah i u tom trenutku uhvatila ju je panika', rekao je Rurk.

bil kozbi
Shuterstock 

"Konačno je rekla da će ići kući, a on ju je stegao za ruku, gurao i rekao da se opusti. Počeo je da je hvata za grudi, ona se uplašila i kad je ustala, uhvatio ju je oko struka, gurnuo na pod i legao na nju.

U suzama i u strahu pitala ga je šta radi, a on se samo osmehnuo i rekao joj da će joj se sve svideti', otkrio je glumac koji je još izjavio da je došlo do borbe između Kozbija i žene, koja ga je uspela da ga odgurne.

On ju je navodno uhvatio za kosu i legao na nju, pokušavajući da joj obuzda ruke i zatvori usta jer je vrištala i da je u jednm momentu počeo da je davi. Žena je na kraju uspela da uđe u auto i pobegne.

Podsetimo, slavno komičara pre nešto manje od tri godine, sud je proglasio krivim za drogiranje i silovanje Andree Konstand. Naime, američki komičar je osuđen jer je pre 17 godina u svojoj kući drogirao i silovao Andreu.

Nakon toga su se nizale optužbe još skoro 60 žena, među kojim je i bivša manekenka Dženis Dikinson, ali ti slučajevi nisu dobili svoj rasplet na sudu jer su proglešeni za zastarele.

dzenis dikinson
Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kozbi je do kraja suđenja tvrdio da je siguran da njegovo ponašanje nije bilo silovanje, iako je priznao da je ženama davao lekove za smirenje da ih "malo opusti".

"Želeo sam da joj bude prijatno i da lakše zaspi posle našeg strasnog ljubljenja", izjavio je Kozbi na suđenju.

U zatvoru mu, sudeći po izjavama, nije bilo loše, a glumac nikada nije izjavio kako mu je žao zbog zločina za koja su ga teretili.