Penzionisana manekenka i supermodel Dženis Dikinson ovih dana ponovo se našla u žiži javnosti nakon što je glumac Bill Kozbi, kojeg je optužila za zlostavljanje, pušten iz zatvora.

66-godišnja Dženis snimljena je uzrujana i ljutitog izraza lica na ulicama Los Anđelesa, a njena je advokatica za Daily Mail izjavila kako je osetila gađenje kada je čula tu vest.

Dženis se inače retko kada pojavljuje u javnosti, a svetsku je slavu stekla kao najplaćeniji model 70-ih godina i bila je lepotica za kojom su uzdisali muškarci i žene. Međutim, u međuvremenu se, kao i brojne njene koleginice, odlučila za podmlađivanje uz pomoć estetske hirurgije. Njima je zapravo postigla kontraefekt i od njene prirodne lepote malo je toga ostalo.

Danas je u braku sa 72-godišnjim psihijatrom Robertom Gernerom, koji je pre četiri godine izgubio dozvolu za rad jer je stupio u odnos sa svojom pacijentkinjom. Prema optužbama protiv njega koje su iznesene pre četiri godine bio je u vezi sa svojom pacijentkinjom između 2004. i 2011. godine.

dzenis dikinson
Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, Robert je manekenkin četvrti suprug, a upoznali su se na sastanku na slepo 2012. godine. Upoznao ih je Gernerov sin, a verili su se tri meseca nakon toga. Svoje planove su na neko vreme zaustavili kada je bivšoj manekenki dijagnostikovan rak dojke 2016. godine, a na hemoterapijama je bila do sredine 2017. godine.

Venčali su se pre tri godine, a uživali su i na medenom mesecu nakon brojnih problema koji su ih zadesili. Kako je Dženis izgledala nekada dok je bila najlepša, a kako danas, nakon što se uništila operacijama, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Dženis Dikinson nekad i sad

Dženis je 2016. prvi put pred kamerama CNN-a pričala o noći kada ju je Kozbi silovao.

Ispričala je da je prihvatila njegov poziv verujući da će joj to pomoći u karijeri, kao i da joj je on obećao da će je "ubaciti" u nekada izuzetno popularnu seriju "Kozbi šou". Tada je ispričala kako ju je glumac ponudio vinom i tabletama, jer je imala velike grčeve u stomaku.

- Ostala sam sama s njim. Imala sam menstrualne grčeve i on je rekao da ima tablete za bolove. Tada sam počela da gubim svest. Sledeće čega se sećam bilo je njegovo telo na mom u mojoj hotelskoj sobi idućeg jutra, rekla je ona.

Ispričala je i da se probudila i shvatila da je bez donjeg dela pidžame, kao i da je po telu imala njegova "sperma".

- Strašno me je bolelo dole... Ustala sam, spakovala sam se i izjurila iz sobe. Sećam se da sam bila baš ljuta jer me je iskoristio. Gadio mi se, ali gadila sam se i sama sebi. Je** se Bil, čudovište jedno. Svi znamo da on neće snositi nikakvu odgovornost za ono što je učinio - rekla je Dženis još tada.

Nakon što su se ove optužbe prvi put pojavile u javnosti, Bil Kozbi i njegovi advokati su sve odbacili, tvrdeći da je reč o lažima i fabrikovanju cele priče.

Inače, komičar Bil Kozbi u zatvoru je proveo više od dve godine, a osuđen je na deset godina zatvora. Pušten je na slobodu u sredu uveče, a američki mediji prenose kako je otišao kući u belom automobilu. Nasmešio se snimateljima i pokazao znak mira, a dočekala su ga dva muškarca i žena, ali još uvek nije poznato o kome se tačno radi.

Podsetimo, sud je Bila proglasio krivim zbog drogiranja i seksualnog nasilja koje je počinio u svom domu 2004. godine, a od juna 2018. godine bio iza rešetaka. Kasnije se Vrhovni sud u Pensilvaniji složio da preispita dva aspekta njegovog slučaja, uključujući i odluku sudije da tužitelji pozovu još pet svedoka koji bi govorili o davnim susretima s nekada moćnim glumcem.

bil kozbi pusten na slobodu
Shuterstock 

Njegovi advokati dugo su osporavali ta svedočenja navodeći da su prestara i nepouzdana, a on je rekao kako se oslanjao na taj dogovor pre nego što je sam pristao da svedoči, kao i da advokati osporavaju njegovu titulu seksualno nasilnog predatora.

Žene koje su Bila Kozbija optužile za silovanje još nisu javno komentarisale odluku suda.