Princ Hari trebalo bi da se vrati u Veliku Britaniju gde će se sresti sa kraljicom Elizabetom, ali sa filmskom ekipom i kamerama.

Naime, kako piše "Mirror", vojvoda od Saseksa planira da se vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo za vikend pred kraj godine, a sve zbog unosnog dila sa Netfliksom od 100.000.000 funti.

Hari treba da se posveti organizaciji Inviktus igara posvećenim vojnim veteranima koje će se održati u Holandiji. U njegovom rasporedu stoji i da će posetiti baku posle svečanog govora u rehabilitacionom centru koji će biti snimljen, ali niko ne daje informacije hoće li se videti i sa bratom Vilijamom.

princ vilijam i princ hari
Yui Mok/PA Wire / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako dalje navodi "Mirror", Hari će svoju suprugu Megan Markl (40) i decu Arčija (2) i bebu Lilibet ostaviti u Americi, u svojoj vili od 11.000.000 funti u Montestu i doleteti sa malom filmskom ekipom u Veliku Britaniju, tačnije Stanfor Hol.

Ekipa iz Arčvel produkcije snimaće u okviru višemilionskog ugovora sklopljenog prošle godine između Netfliksa i i Arčvel produkcije iz Saseksa, produkciju dokumentarnog filma o Inviktus igrama.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia, AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Princ Hari

Režiraće ga britanski stvaralac dokumentaraca, tim koji je osvojio Oskara za film ''Beli šlemovi''.

Princ Hari dve godine je boravio u Avganistanu i još uvek je strastven prema Inviktus igrama koje je osnovao 2013. godine, nakon što je prisustvovao sličnim ratnim igrama u Americi, namenjene veteranima sa fizičkim i mentalnim invaliditetom.

Predsedavajući Inviktus fondacije je lord Čarls Alen obavestio je svo osoblje o događaju planiranom za vikend, koji će oblikovati planove za aprilske igre.

- Vojvoda od Saseksa dolazi kako bi se uverio da smo spremni jer su poslednje igre otkazane zbog Kovida. Nadamo se da će situacija u aprilu sledeće godine omogućiti da se igre održe po planu u Holandiji, rekao je jedan izvor za "Sunday Express".

- Koliko smo razumeli, vojvoda će biti u pratnji male filmske ekipe, a sve da bi javnost saznala i videla koliko je predanog i teškog rada stavljeno u planiranje ovih igara (Inviktus), završio je izvor.

kejt midlton, princ vilijam i princ hari
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia