Hale Beri i dan danas je jedna od najpoželjnijih žena Holivuda. Karijeru su joj obeležile sjajne uloge, a jedna je od retkih glumica za koje se govorilo ne samo da su lepe, već i da znaju da glume.

Međutim, sada je Berijeva prvi put progovorila o takozvanom "prokletstvu Oskara" i progovorila o situacijama koje su usledile nakon osvajanja 2002. godine.

Naime, prestižnu filmsku nagradu dobila je za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Lija Danijelsa "Monster’s Ball". Međutim, iako se očekivalo da će je nakon toga producenti zatrpati ponudama za nove filmove, to se nije desilo.

hale beri
Matt Petit/AMPAS / Zuma Press / Profimedia 

Iako je svoju statuu osvojila pre gotovo 20 godina, Hale Beri tek je sada u intervjuu za Entertainment Weekly otkrila kako je iznenadilo što nakon Oskara nisu počele pristizati nove ponude.

- Kada imaš takvu istorijsku pobedu, normalno je da pomisliš da će se sada sve promeniti. I promenilo se, za mene, ali moj status u filmskom biznisu nije se promenio preko noći. I dalje sam morala naporno da radim. I dalje sam morala da se borim za svaku ulogu i to u nemogućim situacijama - rekla je Hale Beri, koja je te 2002. postala prva crnkinja koja je osvojila Oskara u kategoriji glavne ženske uloge.

hale beri
Shutterstock 

Nakon osvojene nagrade sve kao da je krenulo nizbrdo, pa je dve godine kasnije za ulogu "Žene mačke" zaradila čak četiri Zlatne maline, pandan Oskaru, ali za najgora glumačka i filmska ostvarenja.

Trenutno Hale Beri glumi u filmu "Bruise", koji je ujedno i njen rediteljski prvenac, a koji se bavi povratkom osramoćene MMA borkinje u ring. Tu ulogu dobila je nakon što ju je odbila Blejk Lajvli.

- Dali su mi scenario i oduševila me uloga, ali bila je napisana za dvadesetogodišnju belkinju, Irkinju i katolkinju - otkrila je Hale Beri (55) pa nastavila:

- No, nisam je mogla izbaciti iz glave i počela sam razmišljati o tome da se naprave prepravke za nekoga poput mene, za nekog ko se bori za svoju poslednju šansu, a ne nekoga kome treba još jedna šansu - rekla je glumica.

hale beri danas
Instagram 

Netfliks je navodno platio glumici 20.000.000 dolara za svetsku distribuciju i filmska prava, te se čini da se ipak pomerila sa "mrtve tačke" kada je prokletstvo u pitanju, ali izgleda da ipak ima nečeg u pričama koje se godinama ispredaju za čuvenu zlatnu statuu.