Iako je crveni tepih ove godine bio drugačiji od onog na koji smo navikli zbog pandemije, i nominovani i prezenteri jedva su čekali da se prošetaju crvenim tepihom 93. dodele Oskara. Dodela Oskara 2021. godine ostavila je utisak normalnog života pre pandemije, a vratila je glamur, sjaj i eleganciju u živote zvezda. 

Zbog pandemije crveni tepih je namenski bio veoma uzak, zabranjeno je da njime šeta više ljudi istovremeno, ali i uprkos ovim novinama sve je prštalo i čini se da nikada njime nije prošetalo više zlatnih haljina kao sinoć.

Ovogodišnji Oskari bili su najviše u belim, zlatnim i crvenim kombinacijama. Izgleda da su jednobojne haljine, kao i odela neizbežan ovogodišnji hit, a kombinacije su većinom upotpunjene dijamantnim nakitom i ponekom malom dizajnerskom torbicom. Elegantno i svedeno, to je bio moto 93. dodele Oskara.

Redžina King je nosila svetloplavu svetlucavu Louis Vuitton haljinu sa predimenzioniranim rukavima, ukrašenim u stilu leptirovih krila.

Keri Maligan nosila je uski top i suknju u zlatoj boji brenda Maison Valentino. Kako mnogi kažu ovo je haljina koja nikako nije priličila ovako glamuroznom događaju. 

Hale Beri je je takođe prošetala crvenim tepihom u kreaciji Dolce Gabanna. Slavna glumica definitivno je bila najzapaženija zvezda na 93. dodeli filmskih nagrada Oskar. Ipak, svu pažnju privukla je njena nova kratka frizura. Hale je prošetala kratki bob sa šiškama što je vrlo smeo izbor, mada ne tako neočekivan jer Hale voli često da menja frizure.

Najviše pažnje privukla je dijamantska ogrlica mlade glumice i pevačice Zendaje. Naime ogrlica sa potpisom luksuzne modne kuće Bulgari vredi neverovatnih 6 miliona. Žutom haljinom brenda Maison Valentino razbila je monotoniju crvenih i zlatnih haljina koje su se nizale crvenim tepihom. 

Amandra Sajfred, nominovana za sporednu ulogu zablistala je u crvenoj haljini, kojih je uzgred uvek previše na dodeli Oskara. Haljina sa potpisom Armanija uspela je da ukrade svu pažnju prisutnih zbog svoje raskoši i elegancije kojom odiše. 

Andre Dej pojavila se u zlatnoj haljini koja se, sudeći po komentarima na društvenim mreža, mnogima nije dopala. Koliko im se zapravo nije svidelo govori i činjenica da su se većinom nizali komentari "neprilično", "prekratko", "vulgarno" .

Margot Robi blistala je u kombinaciji "Chanel" čije je zaštitno lice. Mnogima se dopala i njena opuštena frizura, odnosno šiške koje su lepoj glumici savršeno pristajale.

Za razliku od nje, muzičarka H.E.R. nije oduševila kritičare u kreaciji modnog brenda Dundas.