Pop zvezda Britni Spirs nastavlja da pokušava da ospori i ukine starateljstvo koje od 2008. godine ima njen otac Džejmi Spirs, a koje je uticalo na sve faktore njenog života.

Pevačica se, nakon odbijenog zahteva, juče ponovo obratila sudu, telefonskim putem, zahtevajući da njen otac bude optužen za "zloupotrebu starateljstva". Pored već dosadašnje zabrinjavajuće liste pritužbi, ona je dodala da joj je otac zabranio da pije kafu i koristi vitamine za kosu, piše "Daily Star".

"To nije zlostavljanje, to je je**na okrutnost. Izvinite na ovakvom rečniku, ali to je istina", rekla je Britni sudiji Brendi Peni.

britni spirs drugo svedocenje
blink-news.com / Blink News / Profimedia 

Podsetimo, Spirsova se nalazi pod starateljstvom od 2008. godine, kada je imala problema s mentalnim zdravljem. Tada je svu brigu o finansijama i ličnim potrebama preuzeo njen otac, Džejmi Spirs.

Od kraja prošle godine, Britni je pokrenula sudski proces o raskidu starateljstva, a nedavno je izjavila da je odnos između s ocem bio traumatičan i nasilan te da želi život nazad.

Britni je izričita u tome da njen otac bude uklonjen sa mesta staratelja i da se pravno taj aranžman ukine, bez potrebe za medicinskom procenom. Spremna je na drugog staratelja, a kao sasvim u redu opcija joj je da mesto staratelja pripadne Džodi Montgomeri, koja je do sada bila na funkciji asistenta staratelja.

"Mog oca treba ukloniti koliko danas, ali biće mi drago da mi ubuduće pomaže Džodi", dodala je.

Tokom saslušanja je počela da plače, te je napravila pauzu pre nego što je nastavila sa svedočenjem.

"Oduvek sam se plašila svog oca. Neprestano sam bila uplašena da će se pojaviti pijan. Brojala sam i i za samo nedelju nadan članovi moje porodice su me napustili 63 puta dok sam sedela i gledala kroz prozor kako odlaze", istakla je.

dzejmi spirs, otac britni spirs
printscreen/youtube 

Dodala je da nikome ne duguje ništa i da je bila primorana da radi čak i kada je bila bolesna, a to je uporedila sa "trgovinom belim robljem".

Mediji prenose da je za sada odluka suda da će Britni ubuduće moći sama da izabere svoj pravni tim koji će je zastupati u budućnosti. Podsetimo, pevačica je ranije mogla da angažuje samo predstavnike koje odobri sud.

Spekuliše se da će tu poziciju dobiti čuveni holivudski advokat Metju Rozengart, s obzirom da je bio prisutan na saslušanju, ali njen otac Džejmi Spirs još uvek ima tu moć da od njega zavisi da li će to angažovanje biti odobreno.

mentalni problemi britni spirs
Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Navodno će se Rozengart pozvati na činjenicu da je Britnino ustavno pravo da sama izabere svog advokata.

Na sudu se pojavio i kongresmen Floride, Met Gejc, koji se obratio okupljenim novinarima

"Još je mnogo toga pred nama, ali ono u čemu svi možemo da se složimo jeste da je Džejmi Spirs glupan. Ne bi trebalo više da donosi odluke u vezi sa svojom ćerkom, ona ima skoro 40 godina", zaključio je Gejc.