Bil Gejts osnivač Microsofta i jedan od najpoznatijih svetskih filantropa, već je nekoliko nedelja u središtu javnosti i to sve otkako je izneo u javnost da se nakon 27 godina braka razvodi od supruge Melinde.

U medije je već isplivalo nekoliko zanimljivosti iz njegovog života za koje mu zasigurno ne prija da ih svi znaju.

Nakon što se saznalo kako je održavao gole zabave sa striptizetama, američki mediji raspisali su se o njegovoj aferi sa radnicom Microsofta, što je istraživala i uprava firme kada je milijarder odstupio, a sada su iscurili novi detalji.

Kako piše New York Post, američki preduzetnik i suosnivač Microsofta na poslu se ponašao poput pravog nasilnika.

bil gejts
Shutterstock 

Bivši izvršni direktor Microsofta ispričao je američkim medijima kako je video jednom prilikom Gejtsa kako razmenjuje nežnosti s nepoznatom devojkom u francuskom skijalištu u Alpima, godinu dana nakon što je počeo vezu s Melindom.

Inače, u jednom ranijem izveštaju bivša članica uprave Microsofta, Marija Klave, optužila je Bila da je odbacio napore u pogledu etničke i rasne raznolikosti tokom zasedanja odbora 2010. godine.

'Odbacivao je sve inicijative za uvođenje raznolikosti kao pokušaj uništavanja Microsofta', rekla je ona. Bil Gejts je u tom izvještaju opisan kao veliki nasilnik i ženskaroš.

"Bil je stalno vikao na sve", rekao je bivši izvršni direktor. Drugi Microsoftovi radnici su neka njegova nepoželjna ponašanja pripisivali nespretnosti.

bil i melinda gejts
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Ne zna da se šali niti kako da se poveže s ljudima. Ako vam je rekao da mu se sviđa vaša kosa, nije pokušavao da flertuje s vama. Zapravo mu se stvarno sviđala vaša kosa", rekao je jedan bivši izvršni direktor.

"Javno je omalovažavao zaposlene,bio veoma sarkastičan, a vikendima bi navodno kružio po Microsoftovim parkiralištima da vidi ko radi prekovremeno. Čak je bio prilično zao prema svom nekadašnjem poslovnom partneru, Polu Alenu', rekao je bivši radnik Microsofta, pa nastavio:

bil gejts
PETER MENZEL / Sciencephoto / Profimedia 

"Želeo je da bude bogataš koji dominira sa svima i svim oko sebe. Zaista se nadam da nito nema takvog poslodavca koji, kada oseti i najmanju nemoć, svoje frustracije izbacuje na zaposlene", zaključio je.