Bil i Melinda Gejts objavili su početkom maja da se razvode nakon 27 godina braka, a nakon toga cure škakljive informacije o osnivaču Microsofta.

Na videlo su isplivale razne afere vezane za njegov privatan život, a svi i dalje žele da znaju tačan razlog razvoda.

Magazin Vanity Fair je u ponedeljak objavio na koji način je poslovni magnat uspešno skrivao svoje afere. Naime, 65-godišnji Gejts je dolazio na posao u Mercedesu, a onda je odlazio na sastanke s ljubavnicama u zlatnom Poršeu koji bi mu dovezao asistent.

To je bio njegov proveren sistem za susrete sa ženama s kojima je varao suprugu Melindu. "Znam da je imao mnogo sastanaka koji nisu bili zabeženi u njegovom kalendaru. Svi smo pretpostavljali da je sa ženom", ispričao je radnik Microsofta za Vanity Fair.

bil gejts razvod
Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bil je poznat kao strastveni kolekcionar automobila, a posebno voli Porše. Nedavno je kupio Porsche Taycan, električni auto. Ranije je kupio Porsche 911 iz 1979. i Porsche 959 Sports koji je proizveden u samo 337 primeraka.

Dugogodišnji radnik Microsofta je rekao kako ne veruje u navode o Gejtsovim aferama, ali priznao je da je uvek bio pedantan u planiranju svog dana i svoje vreme je raspoređivao u blokove po pet minuta.

Većina njegovih saradnika je istakla da je poslovni magnat među ljudima s najdetaljnijim rasporedima na svetu.

Podsetimo, mediji su nedavno preneli i detalje o Bilovom raskalašnom mladalačkom životu i da je često priređivao razuzdane žurke.

Naime, novinar i Gejtsov biograf Džejms Volas je tokom 90-ih napisao dve knjige o osnivaču Majkrosofta koje pružaju uvid u Bilov privatan život o kome on ne želi da priča i vešto ga skriva.

bil gejts razvod
PETER MENZEL / Sciencephoto / Profimedia 

U tim kjigama opisuju se i bludne žurke koje je milijarder u svojoj mladosti često organizovao sa mnoštvom devojaka i striptizeta.

"Organizovali su prilično lude zabave, išli su po klubovima i tražili striptizete koje su dovodili u Bilov dom. On tada nije bio nevinašce ili nekakav štreberčić. Imao je život", rekao je ovaj novinar u intervjuu za "Daily Mail".

Dodaje i da je ovakvo ponašanje i te kako ostavilo traga na njegov odnos sa Melindom.

bil gejts razvod
Shutterstock 

"Iako je Gejts počeo da se zabvalja sa Melindom još 1988. godine, još neko vreme flertovao je sa drugim ženama, pogotovo kada je bio na službenom putu. Redovno se udvarao novinarkama koje su pratile poslovanje "Majkrosoft", dodao je u intervjuu.