Iako ih je sve stvorila, o mami Kardašijan-Džener najmanje se piše. 65-ogodišnja Kris je žena iz senke te za razliku od svojih ćerki ne privlači pažnju na dve moguće načine, ali naravno da je zanimljiva medijima, jer ona stoji iza cele operacije Kardašijan.

Od 2014. Kris je u vezi s mužičkim menadžerom Korijem Gemblom koji je od nje mlađi čak 25 godina, ali paru ne smeta ta razlika. Iako niko nije previše verovao u njih, oni i danas izgledaju zaljubljeno kao prvog dana.

A kad u blizini nema Korija, onda Kris zna da izađe sa svojim bliskim prijatejima, među kojima je i rijaliti zvezda Kajli Ričards s kojom se nakon čašice previše "ljubakala" ispred jednog restorana u Malibuu. Ipak, kad si toliko slavan i zaposlen, malo zabave ne škodi. 

kris dzener sa prijateljima
Maciel-Ngre / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, Kris je majstor marketinga i najpoznatija mamadžerka na svetu. A pre nego što je postala porodična menadžerka, imala je svoju kompaniju za komunikacije "Jenner Communications". Nakon toga je 2004. s Kortni otvorila dečji butik "Smooch" koji se zatvorio nakon pet godina.

Napisala je autobiografiju objavljenu 2011., a kasnije i kuvar koju je objavila 2014. A ono što je promenilo pojam rijalitija i život cele porodice bilo je njeno upoznavanje s Rajanom Sikrestom 2007.

Tada mu je predložila šou temeljen na njihovom stvarnom životu, a onda je nastao popularni "Keeping Up With The Kardashians". Kris je bila u braku s Robertom Kardašijanom poznatom po slučaju O.J. Simpsona kog je branio na sudu,a s njim je dobila četvero dece - Kim, Kortni, Kloe i Roberta.

kris dzener
Shutterstock 

Venčali su se 1978., a razveli 1991. (Robert je umro od raka jednjaka 2003.) Krisin drugi suprug bio je Brus Džener koji se 2015. izjasnio kao transseksualac i postao žena, Kejtlin.

S njim je dobila dve ćerke, Kendal i ajli koje su dugo bile u senci svojih polusestara, ali posljednjih godina to nije slučaj, posebno s najmlađom Kajli koja je prva postala milijarderka, čak i pre Kim.

kris dzener i kim kardasijan
Instagram