"Džepna Venera" Kajli Minog jedna je od najpopularnijih australijskih pevačica, a njenom seksepilu godinama nije bilo premca. Krasila je naslovnice brojnih poznatih časopisa, rušila je rekorde svojim singlovima, a publici je bila zanimljiva i zbog svog privatnog života.

Neki mediji nazivali su je i "pop princezom", ikonom stila, a na policama ima nagrade kao što su Grammy, Brit i ARIA. Još danas mnogi muškarci uzdišu za njom, a juče je proslavila 53. rođendan.

Kajli je rođena u Melburnu, a kako se njena porodica često selila, njoj se to nije sviđalo pa je bila povučena i nije se previše družila s vršnjacima. Vreme je uglavnom provodila kod kuće čitajući i svirajući klavir i violinu.

kajli mikog
Shutterstock 

Zajedno sa sestrom Dani odlazila je na satove pevanja i plesanja, a obe su muziku obožavale. Njihova strina je radila kao producentkinja u jednom studiju, a zahvaljujući njoj Kajli je dobila prve TV uloge.

Pojavila se u nekoliko serija, a iako je karijeru započela kao glumica, kasnije se ostvarila kao pop-zvezda.

Pesmu "Locomotion" snimila je 1987. godine koja je postala globalni hit. Upravo zahvaljujući toj pesmi, otputovala je u London, gde je radila s renomiranim producentima pa je godinu kasnije objavila prvi studijski album. Još od onda Kajli ne staje s radom.

Na velika vrata se vratila 2000-ih godina albumima "Fever" i "Light Years", a pesma "Can't Get You Out of My Head" jedna je od najpopularnijih s početka novog milenijuma.

Dosad je prodala preko 70 miliona primeraka svojih albuma širom sveta, ali put do vrha nije uvek bio lagan.

Minog su lekari dijagnostikovali rak dojke kada je imala 36, 2005. godine. Zbog zdravlja je otkazala drugi deo svoje svetske turneje pa je odmah otišla na lečenje. Mediji su pratili svaki njen korak.

Ceo svet je bio uz nju, a Kajli je u maju te godine bila na operaciji. Hemoterapiju je nakon operacije nastavila u Francuskoj, a kada se rak počeo da se povlači, pevačica je još nekoliko meseci bila na lečenju.

Tokom zavidne karijere Kajli je ljubila brojne poznate kolege.

Bila je sa Lenijem Kravicem, Džejmsom Godingom je bila tri godine, a ljubila je i Oliviera Martineza. Maneken Andres Velenkozo i pevačica zajedno su bili od 2008. do 2013. godine, a razlog raskida bili su njihovi prebukirani rasporedi.

Pre sadašnje ljubavi bila je u vezi sa Džošuom Saseom, s kojim je prekinula pre tri godine, a od onda je u zagrljaju Pola Solomona.