ZDRAVE POGAČICE PO RECEPTU JANKE BUDIMIR: Ovako nešto još niste probali, a spremne su za tili čas

Ukoliko nemate ideju šta za večeru, a prijalo bi vam nešto bez masnoća i suvišnih kalorija, plus, da je više nego ukusno, poslušajte savet popularne fitnes influenserke.

Instagram

Ukoliko spadate u one koji paze na liniju, a samim tim i na kalorije, a nemate ideju šta spremiti za večeru, naša poznata fitnes instruktorka i influenserka Janka Budimir ima sjajan predlog. 

U pitanju su takozvane "Oopsie" pogačice spremne za 15 minuta, a toliko se lako prave da će sigurno uspeti i onima koji nisu vešti u kuhinji.

Ove pogačice su inače odlične i kao zamena za hleb, ali i onima koji su intolerantni na gluten, ali i na low carb režimu ishrane. Uostalom, Janka je neko čije savete ne samo vezane za trening, već i za ishranu rado slušamo, a kako i ne poslušati nekog ko pre svega zna o čemu priča, a potom i izgleda tako dobro?!

Ove pogačice su inače odlične i kao zamena za hleb, ali i onima koji su intolerantni na gluten, ali i na low carb režimu ishrane.

Uostalom, Janka je neko čije savete ne samo vezane za trening, već i za ishranu rado slušamo, a kako i ne poslušati nekog ko pre svega zna o čemu priča, a potom i izgleda tako dobro?!

Iako je fitnes influenserka recept za ove pogačice objavila na svom Youtube kanalu još davne 2016. godine, nedavno je recept ponovila na svom Insta storiju.

printscreen/instagram 

Dakle, potrebni su vam:

  • 7 belanaca
  • 3 žumanca
  • 2 kašike sira (nemasnog)
  • So
  • Soda bikarbona

Priprema: 

Belanca umutiti u čvrstšne, a potom u to dodati žumanca umućena sa sirom. Janka je u ovom slučaju koristila Ella sir. Nakon toga dodati malo sode bikarbone i soli. Mešati lagano kako se šne ne bi "razbio". 

Kašikom se vadi na pleh, i peku se 15-ak minuta, u zavisnosti od rerne. Janka savetuje i da ih pratite kako vam ne bi izgorele.

Pogledajte u videu celokupnu pripremu: 

Janka Budimir - Upssi Dupssi Slane Pogacice  Youtube

Inače, ove pogačice dobile su ovo ime jer su nastale greškom (oopsie, odnosno ups, kako mi to kažemo ovde). Ovo pecivo možete jesti bez ičega, a možete ga i kombinovati sa različitim namazima po želji, pa čak i koristiti kao zemičke za burgere i slično.

Probajte, verujemo da se nećete pokajati, jer se spremaju lako, a neviđeno su ukusne.