Kada ste teniski reket #1 nije baš da možetete da jedete šta hoćete. Naravno, "cheat" dane svako ima, pa i profesionalni sportisti, ali ne tako često, jer ipak moraju da su u punoj formi sve vreme.

Ovog pravila se pridržava i Novak Đoković, ali i njegova supruga Jelena.

Naime, kako prenosi Lepa i Srećna, njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani. Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.

Ipak, njegova ishrana bazirana je na biljkama duže od četiri godine, a iako ni on ni Jelena ne koriste šećere, ne beži od ugljenih hidrata iako bezglutenskim.

novak djokovic ne bezi od ugljenih hidrata
Profimedia 

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu a ostatak table ostao netaknut. Ali zato, uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

jelena djokovic i novak djokovic
Instagram 

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle eksperimentišite i sami, savetuje ona - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice, ostavite da se rashlade i dobićete zdravu, a ipak slatku poslasticu koja će zadovoljiti i najtvrdokornije slatkoljupce.