Jelena Đoković, veoma je aktivna na društvenim mrežama gde često komentariše aktuelne događaje i društvene teme, a sada je na svom Instagramu podelila sadržaj koji je izazvao mnoge polemike.

Jelena se uz objavu dotakla teme koja se tiče dece i mladih i tome kolilo tehnologija ima uticaja na njihov život.

Njena poruka je pored slike na kojoj je u suzama posle gledanja jednog dokumentarca. Filma koji se zove "Childhood 2.0".

- Društvene mreže i smart telefoni i tableti su jako opasni za našu decu. Ne samo za razvoj njihovog mozga već i njihovu bezbednost - poručila je Jelena, pa zvala sve da pogledaju dokumentarni film sa tom temom.

Instagram, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Jelena Đoković

- Kada budete pogledali ovaj film, imaćete priliku da vidite i roditelje i decu kako se osvrću na različite probleme i potpuno otvoreno pričaju o svojoj svakodnevnici. Deca provedu minimum 7h na telefonima i prebacuju s jedne na drugu aplikaciju.

Dosada = telefon. Društvene mreže = napadanje, osude, kritike, pozivi na samoubistva ili s*x. Jedna od ovih porodica u filmu je izgubila svog člana - izvršio je samoubistvo nakon maltretiranja svojih vršnjaka sa samo 10godina.

Ovo su teme o kojima mora učestalo da se priča i aktivno traži rešenje. Molim vas pogledajte i hajde zajedno da diskutujemo - zaključila je Jelena.

novak i jelena djokovic
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Komentari na njenu objavu su se samo nizali, a ljudi su je podržali i poručili da je ovo zaista važna tema za razmatranje, na koju mora da se obrati pažnja.

Inače, jedna od najvernijih navijačica Novaka Đokovića, Mari Laur, izvršila je samoubistvo. Njena sestra Marina objavila je oproštajno pismo upućeno upravo Noletu, a supruga Jelena je sve to kratko prokomentarisala.