Jelena Đoković bodrila je sa tribina svog supruga, teniskog asa Novaka Đoković.

Međutim, iako mu je istorijska pobeda na US Openu izbegla za dlaku, Novak i dalje ima razloga za sreću - jedan je od najomiljenijih sportista svih vremena, i naravno, i dalje je prvak sveta u disciplini koja ga je proslavila.

Jelena se do sada pojavljivala na mečevima u majici sa natpisom: "Trčim sa mojim vukom" na kojoj je bio Noletov lik, ali za finale je izabrala lepršavu cvetnu haljinu koja je sve douševila.

Modni kritičari smatraju Jelenom jednom od najstilizovanijih žena tenisera, ali pažnju fanova ovog puta privuklo je nešto drugo.

jelena djokovic ne skida narukvice
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Naime, poslednjih meseci, nevezano za to šta je obukla, na Jeleninoj ruci mogu se videti narukvice od drvenih perli od kojih se ne odvaja.

Ovaj nakit ima posebno značenje, s obzirom da je supruga tenisera veliki pobornik zdravog života i konekcije sa prirodom.

jelena djokovic na us openu nosi drvene narukvice
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Zapravo, mnogi veruju da drvo ima pozitivnu energiju, pa tako i nakit napravljen od njega donosi sreću i blagostanje osobi koja ih nosi.

Ogrlice i narukvice od drveta koje su bile u trendu sedamdesetih godina propšlog veka, ponovo su popularne, a najviše ih nose upravo osobe kao što je Jelena - one koje žele da budu u kontaktu sa prirodom.

jelena djokovic na rolan garosu
Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Smatra se da oni koji nose aksesoar od ovog materijala podsvesno doživljavaju prijatne emocije ovog od kontakta s prirodom. Drveće je oduvek pomagalo ljudima da prežive tako što im je obezbeđivalo hranu, toplotu, materijal za izgradnju doma i utočište od predatora. Drvo se na podsvesnom nivou doživljava kao nešto što donosi sigurnost i mir.