Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković, često u javnosti govori o mnogim temama koje se tiču dece i omladine, a sada se dotakla i roditeljstva.

Nedavno je, na jednom panelu, ispričala da decu Stefana i Taru ne vaspitava batinama, što je izazvalo polemike u javnosti.

- Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe.

Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu.

jelena djokovic
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Međutim, osim batina, Jelenina i Novakova deca od sada žive sa još jednim, nesvakidašnjim, pravilom. Naime, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smeju da gase svećice na torti, piše Story.

-Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga.

Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj - navela je Jelena.

Instagram, MEGA / The Mega Agency / Profimedia Novak i Jelena Đoković najveća su podrška jedno drugom

Podsetimo, Jelena i Novak Đoković sa sinom Stefanom i ćerkom Tarom zbog teniserovih poslovnih obaveza već godinama žive van Srbije, a glavna baza im je Monako.

Ipak, kako je jednom prilikom Jelena istakla sa decom više ne prate Novaka u stopu jer su mališanima potrebna poznata mesta, a ne samo ona od hotela do terena i obližnjeg igrališta.

Poslednjih nekoliko meseci su se stacionirali i u Srbiji, na čemu je najviše insistirala Jelena, za koju je sinovljev polazak u prvi razred osnovne škole bio veliki korak.