Pre nekoliko dana domaću javnost uzdrmala je fotografija Kristine Kovač, na kojoj se vide tragovi godina. Muzičarka je podelila sliku na kojoj se vide sede u kosi i lice sa borama.

U eri Instagram lepote, filtera i fotošopa gde sve žene liče jedna na drugu, Kristinina slika pojedincima je delovala neobična kao da je starenje tabu tema?!

Činjenica je da su javne ličnosti konstantno izložene kritikam i sudu javnosti, a zaboravljamo da su i oni ljudi od krivi i mesa. Čini nam se da su žene te koje su uvek po lupom javnosti, a u prilog tome govore i nedavno nastale fotografije na snimanju nastavka serije “Seks i grad”.

Slike slavnih glumica izazvale su negativne komentre na društvenim mrežama, a povod je, pogađate, bio njihov izgled. Izgleda da ženama iz javnog života “nije dozvoljeno” da imaju sede, bore i ostale “nedostatke”…

kristina kovac
Instagram 

No, da se vratimo na Balkan…

Nakon što su negativni komentari preplavili mreže zbog slike Kristine, brojne poznate dame oglasile su se ovim povodom kako bi pružile podršku Kristini. Ida Prester je pokrenula izazov i podstakla žene da objave slike u svom prirodnom izdanju.

Podrška za Kristinu i sve nas žene pod pritiskom medija da budemo večno mlade, našminkane i plastificirane. Mi smo žene a ne lutke. Dosta degradacije! Žene, devojke, udružimo se u borbi za pravo da budemo što želimo i kakve jesmo.

Postam svoje fotke upravo u ovom trenutku, bez ikakve šminke, filtera i s pristicem na celu. Postajte i vi svoje”, pružila je podršku hrvatska pevačica, a onda joj su joj se pridružile mnoge poznate dame.

Instagram Podrška poznatih žena Kristini Kovač

Jelena Đoković, Nina Janković, Ena Jović, Antonija Blaće samo su neke pod poznatih žena koje su podržale Kristinu.

Kristina Kovač istakla je kako treba stati na kraj objektivizaciji žena.

“Vrednost jedne žene NE LEŽI u tome koliko vremena i novca jeste ili nije posvetila svom izgledu, ... niti će IKADA ležati u tome. Vrednost žene leži u njenoj snazi. U njenoj inteligenciji, ambicijama, izdržljivosti. U njenom neodustajanju.

U neizmernom talentu da voli i daje, u neverovatnoj sposobnosti da pruži utehu kada je najpotrebnija", napisala je pevačica uz koju je stalo stotine žena.