Ukoliko spadate u one koji paze na liniju, a samim tim i na kalorije, a nemate ideju šta spremiti za večeru, naša poznata fitnes instruktorka i influenserka Janka Budimir ima sjajan predlog. 

U pitanju su takozvane "Oopsie" pogačice spremne za 15 minuta, a toliko se lako prave da će sigurno uspeti i onima koji nisu vešti u kuhinji.

Ove pogačice su inače odlične i kao zamena za hleb, ali i onima koji su intolerantni na gluten, ali i na low carb režimu ishrane. Uostalom, Janka je neko čije savete ne samo vezane za trening, već i za ishranu rado slušamo, a kako i ne poslušati nekog ko pre svega zna o čemu priča, a potom i izgleda tako dobro?!

Ove pogačice su inače odlične i kao zamena za hleb, ali i onima koji su intolerantni na gluten, ali i na low carb režimu ishrane.

Uostalom, Janka je neko čije savete ne samo vezane za trening, već i za ishranu rado slušamo, a kako i ne poslušati nekog ko pre svega zna o čemu priča, a potom i izgleda tako dobro?!

Iako je fitnes influenserka recept za ove pogačice objavila na svom Youtube kanalu još davne 2016. godine, nedavno je recept ponovila na svom Insta storiju.

janka budimir pogacice
printscreen/instagram 

Dakle, potrebni su vam:

  • 7 belanaca
  • 3 žumanca
  • 2 kašike sira (nemasnog)
  • So
  • Soda bikarbona

Priprema: 

Belanca umutiti u čvrstšne, a potom u to dodati žumanca umućena sa sirom. Janka je u ovom slučaju koristila Ella sir. Nakon toga dodati malo sode bikarbone i soli. Mešati lagano kako se šne ne bi "razbio". 

Kašikom se vadi na pleh, i peku se 15-ak minuta, u zavisnosti od rerne. Janka savetuje i da ih pratite kako vam ne bi izgorele.

Pogledajte u videu celokupnu pripremu: 

Inače, ove pogačice dobile su ovo ime jer su nastale greškom (oopsie, odnosno ups, kako mi to kažemo ovde). Ovo pecivo možete jesti bez ičega, a možete ga i kombinovati sa različitim namazima po želji, pa čak i koristiti kao zemičke za burgere i slično.

Probajte, verujemo da se nećete pokajati, jer se spremaju lako, a neviđeno su ukusne.