Neke od naših najvećih zvezda i najlepših žena na ovim prostorima u nekom trenutku života susrele su se sa viškom kilograma koje su se mučile da skinu.

Samo čvrstom voljom i disciplinom rešićete se viška koji vam smeta, a u nastavku pročitajte čega su se pridržavale Emina Jahović, Nataša Bekvalac, Jelena Karleuša, Tijana Dapčević, Katarina Grujić i mnoge druge da bi liniju dovele do savršenstva.

Jelena Karleuša

Jelena je uz pomoć korigovane ishrane uspela da smrša 10 kilograma i dovede svoju figuru do perfekcije. Karleuša je poznata kao veliki zagovornik veganske ishrane. Pevačica pored zdravstvenih prednosti koju ovaj vid ishrane donosi, veganstvo vidi kao borbu za očuvanje životinjskog sveta širom planete.

U nastavku pogledajte jedan primer njenog jelovnika.

Prvi dan

Doručak: Nemasni sir 400 grama, dve kriške integralnog hleba, salata

Užina: Dve jabuke

Ručak: Grašak sa povrćem oko 400 grama i salata

Večera: Salata sa tikvicama

karleuša godinama ne jede meso
Instagram 

Drugi dan

Doručak: Ovsene pahuljice 4 kašike, voćni miks, čia semenke

Užina: 300grama trešanja

Ručak: Zapečena boranija sa povrćem, salata

Večera: Kiselo mleko 360 mililitara i salata

Treći dan

Doručak: Mafini sa tikvicama, salata

Užina: Vitaminska salata sa crvenim kupusom

Ručak:  Šampinjoni sa povrćem

Večera:Potaž od povrća

Emina Jahović

Zgodna pevačica godinama se pridržava zdravih navika, a iz kuće je izbacila šećere, grickalice, ugljenje hidrate u globalu. U istom naletu odrekla se i alkohola, kao i kasne večere.

Umesto toga ona je nezdrave namirnice zamenila salatama, voćem, svežim i termički obrađenim povrćem, mesom, dok umesto sokova najčešće pije običnu vodu, vodu sa limunom, pomorandžom, đumbirom ili čajeve.

emina jahović godinama trtenira i vodi računa o ishrani
Instagram 

Nataša Bekvalac

"Novosadska Barbika" redovno trenira, ali da bi održala savršen izgled pridržava se posebne ishrane.

Šta je dozvoljeno: sve vrste mesa (osim masne svinjetine, ali može čisto svinjsko), mlečni proizvodi sa što manje ugljenih hidrata (ne preterujte sa namirnicama kao što su feta sir, jogurt, kačkavalj), povrće (sve zeleno: kupus, zelena salata, krastavac, karfiol, brokoli, luk, paradajz, tikvice, spanać), jaja na sve načine, orašasti plodovi (po šaka dnevno), voda je jako bitna tokom celog dana (2.5 l dnevno).

Ne smete da jedete: bilo kakvo pecivo, voće nikako osim nedeljom, krompir, soja, pasulj, boranija, testenina, grašak, pirinač, grickalice, slatkiši, sokovi.

Prvu listu koristite prvih šest dana, a sedmi dan unosite za doručak i ručak testeninu, krompir i pirinač, sve sem slatkog. U slučaju da zaželite neki desert, posegnite za kašikom meda ili integralnim keksom. Posle sedmog dana, krenite ispočetka sa ishranom bez ugljenih hidrata.

Za mesec dana možete izgubiti minimum 10 kilograma, u nekim slučajevima i više. Ova dijeta napada masti na najbolji način, a pritom čuva mišićnu masu.

nataša bekvalac korigovala je ishranu te u jednom momentu nije imala ni 50 kg
ATA Images 

Mirka Vasiljević

Glumica je nakon svake trudnoće vratila devojačku liniju, a sve iz razloga jer se pridržava specijalnog jelovnika svih ovih godina.

- Moj doručak nekada bude dobro kvalitetan - pa tu budu i jaja i neka šunka sa strane. Ali gledam da onda ne jedem hleb uz to. Ručak uglavnom bude meso sa nekim salatama ili riba, ja sam neko ko voli da proba svašta. Večera stvarno treba da bude apsolutno lagana - da kada pojedete večeru, maltene ne osetite da ste je pojeli. I najbolje bi bilo da večerate do sedam, osam sati uveče. Ili najbolje - idite da spavate pa ćete zavarati glad pa ujutru, kada se probudite, može jači doručak, otkrila je Mirka jednom prilikom.

mirka vasiljević brzo je posle svake trudnoće dovela linuju u red
printscreen/instagram 

Katarina Grujić

Pevačica je liniju sredila pre svega zdravom ishranom i nije pobornik izgladnjivanja. Iz ishrane je izbacila brašno, šećer i so jer zadržava vodu, a kada joj je potrebno da brže smrša praktikuje proteinsku ishranu.

Primer jelovnika:

Doručak: Četiri kuvana jaja i salata
Ručak: 300 grama piletine i salata
Večera: Potaž od povrća i salata

kaća grujić izbacila je testo i slatkiše i dovela figuru u red
printscreen/instagram 

Ana Nikolić

Pevačica koja je imala možda i najveću transformaciju. Ana Nikolić uspela je da specijalnim režimom ishrane skine preko 50 kilograma. Ona, kako kaže, čim ustane popije 2 čaše vode, nekad sa limunom, nekad bez.

- Posle toga sledi moj doručak, često je to jaje na oko uz paradajz ili neko drugo povrće. Nekad možda i samo sveža salata ili pahuljice. Za vreme ručka jedem belo meso ili ribu sa barenim povrćem. Izbacila sam ugljene hidrate (belo bršno), držim se unosa kalorija od 1000kcal do 1200kcal.

Slatkiša se potpuno odrekla, od mesa jede samo ribu, a ako ogladni u kasne sate pojede šargarepu, krastavac ili zelenu salatu, a ovo je primer njenog jelovnika:

DORUČAK:

2 jajeta na oko uz jedan paradajz
Jogurt sa pahuljicama i 1 voće
jabuka i šaka oraha
kajsija/trešnje sa jogurtom

RUČAK:

supa od brokolija
pržene paprike sa rižom
losos i spanać
pečurke sa lukom i belo meso
zelena salata sa tunjevinom/škampima
zelje sa ribom

VEČERA:

jogurt
ili neke voćke
Uz sve to pevačica svakodnevno trenira.

ana nikolić smršala je 50 kg
ATA Images 

Tijana Dapčević

Pevačica je dugo kuburila sa viškom, a specijalnom ishranom skinula je čak 45 kilograma. Sada dan započinje ovsenim pahuljicama sa čijom i crvenim voćem, za ručak obično jede ćuretinu s povrćem, a za večeru brancin ili oradu uz salatu.

- Imala sam krizu u početku, ali sam dala sve od sebe da izdržim. Svi treba da se hranimo bez šećera, brašna i mleka. Tako ćemo doći do željene kilaže, međutim, kao i ostale žene i ja se često opustim pa se ugojim, rekla je Tijana.

Milica Todorović

Pevačica je 15 kilograma skinula nakon što je promenila 3 stvari: smanjila je količinu hrane koju konzumira, ali je povećala broj obroka na dnevnom nivou. Uz sve to redovno i naporno je trenirala.

Takđe, izbacila je grickalice i nezdravu naviku da jede dok nešto gleda na televiziji.

milica todorović promenila je tri stvari i dovela liniju do perfekcije
Instagram 

Bojana Stamenov

Ona je uspela da skine čak 71 kilograma, a njen put ka transformaciji fizičkog izgleda, kao i promena životnog stila, ispirisali su mnoge žene koje se bore sa viškom kilograma.

"Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može", rekla je pevačica u jednoj emisiji.

Njen najveći problem bili su neredovni obroci i dijete koje je držala maksimalno šest meseci. Međutim, usledila je ozbiljna zdravstvena komplikacija koja joj je promenila život iz korena.

bojana stamenov smršala je 71 kilogram
ATA Images 

"Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar".

Bojana kaže da je konačni rezultat bio neverovatan. Samo u prva četiri meseca smršala je neverovatnih 30 kilograma.

- Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani.

Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu - otkrila je pevačica tajnu svog jelovnika.

Milica Pavlović

Lepa pevačica Milica Pavlović nikada nije bolje izgledala, a svoje telo dovela je dosavršenstva zahvaljujući posebnom režimu ishrane, odnosno takozvanoj japanskoj dijeti.

Evo kako izgleda jelovnik:

Doručak:

3 banane. Uz njih je dozvoljeno konzumirati samo vodu ili čašu nemasnog mleka.

Ručak:

Odaberite između dinstanog povrća sa junećim mesom, riblje čorbe ili integralne testenine sa paradajz sosom. Uz svaki obrok ide salata, kupis ili zelena. Možete pojesti bananu između obroka, ali pravite pauzu od 4 sata.

Večera:

Pileće, ćureće meso na roštilju, povće ili riba. Takođe salata po želji. Poslednji obrok konzumirajte najkasnije u 20h, a poželjno je da na spavanje odete 4 sata kasnije.

Ovakav režim ishrane traje 12 dana i ukoliko jedete izbalansirane i zdrave namirnice, s rezultati neće izostati.

milica apvlović dovela je figuru do savršenstva
ATA Images/Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!