Dosta se priča o jelovniku Novaka Đokovića. Većinski deo populacije mu zamera što ne jede meso, što jede presnu hranu.
Istina je da najbolji teniser sveta nije bio tolerantan na neke namirnice, pa mu je promena ishrane dosta pomogla od kada je 2011. godine prešao na poseban režim koji evidentno donosi rezultate.
Jelovnik našeg najboljeg tenisera predstavlja revolucionarni, a zdrav metod mršavljenja, koji će vam promeniti ne samo izgled, već i način na koji doživljavate ishranu, a sigurno ćete imati u puno više energije.
Novak se već deset godina pridržava striktnih pravila u ishrani koja će i vama sigurno doneti željene rezultate.
-Iz ishrane izbaciti gluten i mlečne proizvode
-Šećer svesti na minimum
-Ishranu bazirati na povrće, pasulj, ribu, orašasto voće, semenke, sočiva
-Izbegavati crveno meso
-Najveći deo obroka bi trebalo da bude biljnog porekla
-Hranu bi trebalo žvakati što duže kako bi se dobro svarila
-Hranu bi trebalo uskladiti sa potrebama tela
-Popiti čašu mlake vode čim se probudite
Jelovnik Novaka Đokovića promeniće vam koncepciju ishrane i umesto kratkoročnog cilja u vidu gubitka kilograma, zdrava ishrana postaće deo vaše rutine.
Prvi dan:
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena sa brusnicom, suvim grožđem, semenkama suncokreta, bademima
Užina: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina
Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)
Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja
Večera: Cezar salata sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada
Drugi dan:
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike manuka meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće
Užina: Tost bez glutena sa puterom od badema i medom
Ručak: Zelena salata, začinjena salata ukljućujući rezance bez glutena, crveni biber, rukola indijski orah, bosiljak i vinsko sirće
Užina: Voće
Večera: Salata sa tunjevinom, (zeleni pasulj, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crveni biber, paradajz, kockice piletine, supa od paradajza)
Treći dan
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike čaše manuka meda, zobene pahuljice sa puterom od indijskih oraha i bananama i voće
Užina: Humus sa jabukama
Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena (uključujući pirinač, lešnike i bosiljak)
Užina: Avokado sa krekerima bez glutena i voće
Večera: Sveža mešavina zelena salata sa avokadom i dresingom, šargarepa i supa od đumbira, pečena piletina prekrivena limunom
Gde na branč ovog vikenda? Ovo je lista beogradskih lokala koji ga služe po razumnim cenama
Kosa ti se ukovrdža i pokvari od vlažnosti? Ovo je vodič kako da je neguješ i stilizuješ tokom tih dana
Tretmani posle kojih više nećete koristiti puder i korektor: Stručnjaci otkrivaju kako do prelepog tena
Veliko pojačanje Kurir televizije
Glavnu boju jeseni nosićemo od glave do pete: 10 inspirativnih primera sa pisti i od modnih influenserki