U svetu običnih ljudi decembar predstavlja mesec tokom kog se najviše posvetimo dekoraciji doma i organizaciji obaveza koje moramo obaviti do kraja godine.

Naravno, uvek se tu provuku i neke od najluđih proslava i iako se čini da vremena imamo sve manje, a i dan kraće traje, uvek nađemo vremena za vlogmas svojih omiljenih influensera.

Za sve verne jutjubere, 1. decembar se smatra važnim datumom jer od toga dana počinje, za njih veoma zahtevni, - „Vlogmas“. Za neupućene „vlog“ je video dnevnik u kom pokazujete svoj dan, a „vlogmas“ su video dnevnici koji se snimaju u čast „Christmas“.

I Nađa Popivoda se priključila snimanju Vlogmasa ove zime.
Instagram 

U pitanju je igra reči od kojena kraju nastaje Vlogmas čiji je koncept došao od stranih vlogera i podrazumeva snimanje i objavljivanje videa od 1. decembra, pa sve do katoličkog Božića.

Tokom tog perioda snimaju se i objavljuju kako vlogovi, tako i tematski video sadržaj, ali je važno da se novi video pojavi svakog dana na kanalu. Ono što se snima danas, gleda se već sutra i tako do samog kraja.

Kao neko ko već godinama prati vlogmas videe kako stranih, tako i domaćih jutjubera, ljubitelj sam onih koji se snimaju u realnom vremenu jer tek tada osećam veću povezanost sa osobom koju gledam, znaju da je ona sve to na snimku radila juče, a ne pre mesec ili dva.

Tamara Ćosić, poznatija kao Lepa svaki dan, uživa u prazničnoj dekoraciji tokom Vlogmasa.
Instagram 

Vlogmasmanija i ove godine trese domaću Jutjub zajednicu, a da li će se influenseri i ove godine na sve moguće načine truditi da svakoga dana budu bolji, interesantniji i gledaniji ostaje nam da vidimo u sledećim nedeljama.

Obzirom da je vlogmas tek počeo, odlučili smo da napravimo listu onih koje gledamo i upoznamo vas sa njihovim sadržajem koji možemo očekivati do kraja godine.

Ena Luna

I pored toga što prvi Enin video nije sniman u real time-u, iskupila se prezanimljivom epizodom renoviranja svog stana u trajanju od preko 40 minuta. Želim da istaknem da je Ena zaista neko ko zaslužuje veliko poštovanje zbog ulaska i u snimanje ovog vlogmasa, obzirom da se pre malo više od 2 meseca porodila. Kroz njen dnevnik u decemrbu očekuje nas uvek zabavan sadržaj njenog dana, a verujemo i dobro poznato njeno društvo.

Lepa svaki dan

Jedna od retkih koja je dosledna i tačno organizovana u snimanju i postavljanju videa. Dok se drugima barem jednom u toku 25 snimajućih dana desi kiks da ne uspeju da izbace video, Tamarini su bez izuzetka svakog dana postavljeni već od ranih jutarnjih časova. Iako je i ona započela sa videom od pre nekoliko dana, imala je veliki razlog jer je za ovaj mesec osmislila koncept da svakoga dana sa pratiocima podeli po jednu stvar od koje će imati koristi.

Katarina Peruničić

Katarina Peruničić je personalni trener i fitnes instruktorka iz Zrenjanina. Posle života u Beogradu i Budvi, opet se vratila u rodni grad gde je otvorila i svoj prvi gym. Svojim vlogovima i popularnim planovima "čelendža" osvojila je svoje pratioce, a sad konačno snima i Vlogmas osim što će to činiti svakog drugog dana. Velika je inspiracija i motivacija kada je fizički izgled u pitanju, ali i u pogledu da se ciljevi ostvaruju uz veliki rad i trud.

Teodora Radovanović

Mlada, kreativna i zanimljiva devojka svakog Vlogmasa oduševi svojim sadržajem. Od DIY projekata, preko ukrašavaja, do kuvanja. Ovoga puta Teodora je Vlogmas započinjela sa ranije snimanim videima sa putovanja, ali već nakon toga nas očekuju redovni dnevni vlogovi i videi.   

Tamara Kalinić

Definitivno Vlogmas nije mogao da prođe bez domaće najpopularnije influenserke u svetu. Tamara Kalinić je uvek tačna i dosledna u objavljivanju videa kroz čiji sadržaj imamo utisak kao da smo zajedno provele dan. Tamara, tako detaljna u priči, predstavlja pravo uživanje za gledanje. Ovog decembra je nakon 2 godine opet zakoračila na tlo SAD-a, tako da ne sumnjamo da nas očekuju dnevni vlogovi puni zanimljivog sadržaja.

Nađa Popivoda

Ovo je drugi po redu Vlogmas u koji se Nađa upustila. U prvom videu je osmislila zadatak koji uključuje i njenu majku. Pravila su da jedna drugoj kupuju garderobu koju bi ona druga nosila, a onda tek kasnije pokažu i prokomentarišu uspešnost kupovine. Poznajući njene ranije vlogove ne sumnjamo da nas očekuje puno zabave i smeha!

https://wanted.mondo.rs/Moda/Inspiracija/a7657/teodora-radovanovic-influenserka.html