Predstavljamo vam Unu Krlić, njene modne izbore i priče koje mogu poslužiti kao stilska inspiracija u sezoni proleće/leto 2021.

Una Krlić je sebe, kada je upisivala fakultet žurnalistike, zamišljala u modnoj redakciji nekog magazina i nije ni slutila da će se jedno davno, bezazleno fotografisanje na ulici pretvoriti u nešto što danas naziva poslom. Pre sedam godina influensera u Srbiji gotovo da nije ni bilo, a Uni, kao introvertnoj osobi, u početku je najteže padalo da se postavi u prvi plan – izvan svoje zone komfora.

„Međutim, kada mi ljudi pošalju poruku da sam im nekako pomogla, da sam ih motivisala ili inspirisala, te poruke su razlog zbog koga volim to što radim i zbog kojih prevazilazim i one najizazovnije delove ovog posla.“

Una uglavnom kombinuje pristupačne, svima dostupne komade na sebi svojstven način. Smatra da novac pomaže, ali svakako ne određuje da li neko ima stila ili ne.

„Kada vidiš devojku na ulici koja je super obučena, bez brendova i natpisa, ti znaš da ona ima stila. Kada vidiš, recimo, svetskog modela super obučenu, ti znaš da ona može novcem i uticajem ispratiti i poslednje trendove, pa ne znaš koliko se zapravo stila tu krije.“

una krlic
Privatna arhiva 

Una je svesna da ono što sada nosi možda neće biti aktuelno za nekoliko godina, ali joj taj rizik ne predstavlja problem, već to smatra pomeranjem granica koje je neophodno za bavljenje modom. I kada pomisli da neke stvari možda nikada ne bi nosila, neretko sama sebe ubrzo demantuje, što se u skorije vreme desilo zebra printu i špicastim salonkama.

„Ljudima koji me prate su verovatno patike prva asocijacija na mene jer su one večito prisutne u mom modnom izrazu. Volim da nosim isti model patika u potpuno različitim stajlinzima.“

Trendove ne prati, iako rado isprobava sve što joj se dopada. Trenutno aktuelni, ležerni stil loungewear i na ulicama joj je posebno drag, dok je njena all-time dobitna kombinacija oversized sako, farmerke i zanimljivi nakit, uz visoke potpetice ili, naravno, patike – u zavisnosti od prilike.