Poslednjih dana evropske medije obilazi pomao bizarna priča - slavni italijanski odbojkaš Roberto Kacaniga (42) proveo je 15 godina u vezi sa osobom koju nije ni upoznao, a koja mu je svih tih godina slala fotografije ni manje ni više nego svetskog supermodela Aleksandre Ambrosio.

Da zlo bude još gore, Roberto je na nju potrošio preko 700.000 dolara, da bi se na kraju saznalo da je u pitanju čista prevara. Roberto je "lepu Maju" upoznao preko zajedničke prijateljice Manuele koja mu je i dala njen broj.

Krenuli su da se dopisuju, a Roberto i misteriozna lepotica brzo su "kliknuli". Vreme je odmicalo, a njihova veza bila je sve jača uprkos tome što se nikad nisu uživo videli.  

Maja mu je za sve to vreme slala fotografije Alesandre Ambrosio, a postavlja se pitanje kako je moguće da sportista koji je proputovao ceo svet nije povezao 2 i 2 i jednostavnom Google pretragom došao do spoznaje da su male šanse da mu je poznata mankenka ta koja je slala fotografije.

alesandra ambrozio
Serge Arnal / Starface / Profimedia 

Alesandra je trenutno u vezi sa Ričardom Lijem, a pre toga je bila u braku sa biznismenom Džejmijem Mazurom sa kojim je dobila i dvoje dece,  tako da čisto sumnjamo da joj je bilo toliko dosadno te je izmišljala alter ego i zavitlavala nesrećnog odbojkaša.

Inače, žena koja je varala Roberta uredno je izbegavala susrete pravdajući se da je teško bolesna. Upravo je na priču o bolesti Maji i pošlo za rukom da izvuče od sportiste stotine hiljade evra, on je verovao da joj daje novac za troškove lečenja. No, slao joj je i za mala i velika zadovoljstva, primera radi kupio joj je i automobil Alfa Romeo Mito. Roberto je uporno verovao da će doći dan kada će upoznati svoju voljenu.

alesandra ambrozio
Instagram 

Kacanigi, koji je trenutno kapitan kluba Gioia Del Colle koji se takmiči u italijanskoj seriji B, na kraju se pod pritiskom saigrača obratio policiji. Ubrzo je saznao da je žrtva pažljivo osmišljene i isplanirane prevare, a da se iza dotične Maje zapravo krije 50-godišnja Valerija sa Sardinije, na čiji je račun godinama legao novac.

roberto kacaniga
pritnscreen/youtube 

Odbojkaš je svoju priču podelio u emisiji "Le Iene" u kojoj je kroz suze ispričao sa čim se sve suočio. "Imam toliko dugova, nije lako probuditi se iz kome", rekao je plačući.

"Jednog dana sam ga pronašao u sobi kako plače u mrklom mraku. Pitao sam ga šta se desilo, a on mi je odgovorio da se zaljubio u ženu koja je na intezivnoj nezi zbog operacije srca, a da ne može da je poseti jer bi se ona naljutila", ispričao je Robertov brat Danilo.

alesandra ambrozio
Instagram 

O čitavom incidentu oglasio se i Palo Koci, bivši Robertov saigrač i osvajač olimpijskog srebra: "Roberto je žrtva koju treba poštovati. Ne smemo da ga žalimo niti da mu se rugamo. Ovo je priča koja može da se dogodi i drugima, jer uvek će postojati ljudske slabosti".