Te 2019. godine pukla je bruka svetskih razmera - poznati fudbaler Žerard Pike moraće da plati 2.1 milion dolara kazne za utaju poreza tokom 2008, 2009 i 2010. godine.

Kazna je trebalo da bude i veća, ali su njegovi advokati ipak uspeli da spreče da Pike bude olakšan za skoro 15 miliona evra koliko je izvorno trebalo da plati.

Međutim, taman kad smo pomislili da će iz svega ovoga nešto naučiti, istom stazom krenula je i njegova supruga, svetski poznata pevačica Šakira.

sakira i zerard pike
Shutterstock 

Par koji je nekad važio za najpopularniji i koji je osvojio srca miliona ljudi širom sveta, sada je zbog cele situacije jedan od najomraženijih.

Naime, umesto da je vođena primerom svog supruga izmirila svoje nekadašnje obaveze, Šakira je očigledno mislila da će se izvući, a državno tužilaštvo u Barseloni tereti je za neplaćanje ukupno 14,5 miliona evra poreza u Španiji između 2012. i 2014. godine.

Ako se ne postigne vansudska nagodba, Šakira bi mogla da završi na optuženičkoj klupi i u zatvoru, piše u četvrtak list La Vanguardia.

Pozadina spora je pitanje gde je Šakira bila dužna da plati porez u navedenom razdoblju. Državno tužilaštvo tvrdi da je pevačica živela u Španiji više od 183 dana svake od tri sporne godine, zbog čega smatra da je trebalo da plati porez na svoj ukupni prihod u Španiji.

sakira tvrdi da u spaniji zivi tek od 2015 godine
Shutterstock 

Šakira pak ističe da je od 2012. do 2014. bila poreski obveznik Bahama i da je samo povremeno putovala u Španiju, a da u Španiji zvanično živi tek od 2015. godine. 

Šta će na kraju biti, i da li će pevačica ipak uspeti da dobije spor, ostaje da vidimo.