Tatjana Bašević, poznata kao Angel Tatjana, jedna je od naših najlepših manekenki. Samo na Instagramu prati je preko 60 hiljada ljudi, a poznata je kao osoba britkog jezika koja se ne libi da javno iznese svoje stavove.

Ipak, mnogi ne znaju da se iza lepog lica i osmeha krije više nego naporan životni put pun odricanja.

angel tatjana
Instagram 

Školovanje u Švajcarskoj je takođe nešto što je za manekenku bilo veoma komplikovano. Tatjana je morala za sve duplo da se bori, a kao i ostale stvari u toj zemlji, nije smela da se ističe ili odskače od ostatka dece.

- Tada sam imala 13 godina, moji porodični problemi su eskalirali, a ja nisam mogla da se fokusiram na školu i onda sam morala iz gimnazije da se prebacim u srednju školu. Tada su se umešali i socijalni radnici jer su mislili da imam jedan oblik autizma, tj HFS sindrom.

Nakon toga sam se upisala u gimnaziju za autističnu decu. U razredu nas je bilo malo, od tri do pet. A zanimljiva stvar je ta što su i sami profesori imali blaži oblik autizma. Ta škola je u tom trenutku bila spas za mene - rekla je Tatjana jednom prilikom.

angel tatjana
printscreen/instagram/angel.tatjana 

U najnovijem videu, Tatjana je govorila o svom životu, neuspesima, kako to utiče na nju i kako se bori sa tim osećajem.

Kako kaže, dugo je izbegavala da priča o svom životnom putu i teškim spletom okolnostima koje su joj se dogodile, a sada je odlučila da progovori o tome.

- Publika će uvek postojati i neće nam se uvek sviđati. Ljude koji vas kritikuju treba da svrstate pod fiokom. Oni se bave tuđim životima, a svojim ne. Kada ne uspeš nešto da uradiš i razočara te mišljenje drugih i osećaj da nisi uspeo, jako često se u tome i izgubiš.

angel tatjana
Instagram 

Ono što je važno je šta mi mislimo i koliko smo na tom putu izrasli kao ličnost. Kad god razmišljamo o motivaciji, uvek je prvo pitanje da li sebi stvaramo komfor na putu ili samo prihvatamo put - rekla je Tatjana.

Jedno vreme zbog anksioznosti nije mogla da funkcioniše, i da svoj problem nije rešila na vreme, sada bi mogao da ima velike posledice na svakodnevnicu do kraja njenog života.

Nekoliko trauma koje je ignorisala, dovele su je do jedne situacije posle koje je počela da gleda na anksioznost iz drugog ugla.

angel tatjana
Instagram 

- Ne volim svoju biografiju i svoju životnu priču, jer ne volim od sebe da pravim žrtvu. Sa 15 godina krenula sam da živim sama, od tada finansijski brinem za sebe. Majka, koja je brinula o porodici, za mene je moj idol - istakla je Tatjana u svom videu koji je podelila na Jutjubu.

Ovim videom želi, zaključuje Angel Tatjana, da pomogne svakome ko se našao u istoj ili sličnoj situaciji.

- Sve dok si u publici i ne usudiš se da igraš, nikad nećeš znati šta je pobeda ili gubitak - rekla je.

angel tatjana
Print Screen / Instagram