Angel Tatjana poznata je kao osoba britkog jezika koja se ne libi da javno iznese svoje stavove. Ipak, mnogi ne znaju da se iza lepog lica i osmeha krije više nego naporan životni put pun odricanja, a nedavno joj se dogodila jedna tužna stvar koju prevazišla uz pomoć osvešćivanja ovog problema kod žena.

Njeno odsustvo sa društvenih mreža i ne oglašavanje na teme od značaja, zbog kojih je mnogi i prate, bilo je vrlo primetno među njenoj publici. Uglavnom je na svom profilu postavljala fotografije sa putovanja i uživanje u životu, što nikako ne liči na nju, a kako je i sama rekla, to nije sadržaj koji želi da preovladava na njenom profilu.

Sada je veliki povratak obeležila videom na temu njenog spontanog pobačaja.

"Shvatila sam da ne želim da nakon pauze nastavim i pravim se kao da se ništa nije desilo, a da ne podelim sa vama zašto me nije bilo. Znam da ovo mnogi ljudi ne bi uradili, znam da je, pogotovo kod nas, tema koja ne treba da se priča ni komšiji, ni drugarici, a kamoli javno, ali eto... srce mi je reklo da treba to da uradim", ispričala je Tatjana na početku.

angel tatjana bašević spontani pobacaj
screenshoot/youtube 

Ovim videom želi da pomogne svakome ko se našao u istoj ili sličnoj situaciji, jer je ovo veliki udarac na ljubavni par.

"Mislim da je bitno da se priča o stvarima koje nisu lepe i ugodne kako bi bolje to razumeli i bolje se s tim suočavali, pa tako i bolje prešli preko toga. Ovo je skroz moj život promenilo, moje planove i samu mene", rekla je Tatjana.

Zatim je u videu prikazala nekoliko kadrova dok je bila trudna, a zatim i saznanja da je došlo do spontanog pobačaja.

"Da, bila sam trudna što se desilo sasvim iznenada. Iz ogromne zaljubljenosti koja mislim da se dešava jednom u životu na ovaj način. Upoznala sam čoveka svog života. U toj euforiji smo uradili nešto, što se kod nas često priča da ne treba da se radi, a to je da ispod 3 meseca ne delite to sa bliskim ljudima, međutim mi smo bili toliko srećni, da to smo morali da podelimo. Naše okruženje je bilo uključeno, na čemu sam danas i zahvalna jer bilo bi mnogo teže da to što se desilo moja okolina razume", ispričala je Tatjana u svom videu.

angel tatjana dok je bila trudna
screenshoot/youtube 

Pričala je i koliko se preispitivala nakon saznanja da je imala spontani pobačaj.

"To su stvari u životu koje ti pomisliš "hej, meni to ne može da se desi" ili "to se nikome nije desilo u porodici do sada", preispituješ se "kako?" "zašto?", veoma si nesigurna. Za jedan par je ovo užasno teško, mogu slobodno reći, na istom nivou. Svako to prolazi drugačije, ali fakt jeste da 30% žena na ovom svetu to prožive, to je svaka treća žena. To je nešto što se, nažalost, dešava u našoj prirodi. Neki put s razlogom i smislom, da ne bi došlo do većih komplikacija tog deteta kasnije ili majke, priroda ima svoje razloga. S druge strane, ti u tom trenutku osećaš veliku nepravdu i tugu. Kriviš sebe iako nisi ništa uradila da bi došlo do toga", osvrnula se manekenka i na emocije.

Tatjana se osvrnula i na fotografiju iz bolnice koju je objavila na svom InstaStory-u pre nekoliko nedelja, za koju su se mnogi pratioci zabrinuli.

"To je bio razlog spontane operacije, a imamo i mogućnost da saznamo uzrok zašto se to desilo, čiji nalaz ćemo uskoro i dobiti", objasnila je Tatjana koja veruje da je dobro da se sazna razlo pobačaja.

Angel Tatjana imala spontani pobačaj
screenshoot/youtube 

Mladi par se nakon toga odlučio na zajedničko putovanje koje im je malim delom skrenulo misli sa dešavanja prethodnih dana. To je bio jedini njihov izduvni ventil u tom trenutku koji im je neizmerno prijao.

Koliko se o ovim temama ćuti u našem društvu, svesna je i Tatjana.

"Nema šta da vas bude sramota i zato ovo radim. Želim da svaka žena shvati kroz ovo da ne treba da te bude sramota, dešava se skoro svakome. I koliko god ti ovo dalo loš osećaj, nemoj to sebi da radiš. Sebi sam rekla moram da budem svesna brojki i razlozima u dobrom smislu. Da, treba se suočiti sa tim, nikako ne ignorisati te emocije i tužne i besne, nikako. Sebe kriviti je najgori put jer je to kod nas, ne sramotno, nego "nemoj to da pričaš" mislim da da je razlog zbog kog dobiješ dodatni osećaj krivice. "Zašto ne bih?" i upravo to ne pričanje o tome dovodi do toga da se mnogo gore osećaš jer si ti izolovan", rekla je ona.

angel tatjana sa deckom
screenshoot/instagram 

Napomenula je da je mnogo veliku stabilnost i olakšanje osetila kada je čula priče i drugih žena, koje su takođe podelile svoje iskustvo u formi jutjub videa.

"Mnogo mi je bilo lakše da to slušam na drugi način, a to je da mi neko objašnjava da je to normalno. A sve dok se nešto krije ili "nemoj da pričaš" to je nenormalno i osećaš se samo i sramotno", zaključila je Tatjana.

Iako ovo nije bio nimalo lak period za proživeti, Tatjana se sada vratila sa sasvim novom energijom koja je nosi u nove izazove i pobede.

"Promenilo me je. Zahvalna sam Bogu na tome što imam svog čoveka u životu i mislim da smo mnogo bliži pravi dokaz da je to zapravo to i na tome ću biti zahvalna zauvek šta god se bude desilo. Nadam se da ako ništa, da ćete dobiti snagu da shvatite da iz jako ružnih stvari i tragedija uvek može da se izvuče sasvim nova energija i snaga. Želim i vama da šta god da vam se desi u životu zadesi isti taj push, kao što je i mene, nakon svakog pada", poručila je Tatjana svima koji se bore sa nekakvim nedaćama u životu.