Afro lokne su se definitivno vratile u velikom stilu. Već su ih ponele brojne slavne ličnosti, a kako se čini, ovog leta biće vodeći trend.

Istina jeste da vam za ovako nešto treba malo hrabrosti, i da, verovatno ćete sami sebi biti čudni u odrazu ogledala ako niste navikli na takav look, ali verujte nam, to nije razlog da ne pokušate da napravite jednu od najpopularnijih frizura sezone.

Ovakve kovrdže sjajno se kombinuju uz velike alke, i upečatljiv makeup, ali ako vam je ovako nešto ipak "too much", poznata influenserka i jutjuberka Angel Tatjana dala je sjajan primer za svedeniju varijantu.

angel tatjana afro lokne
printscreen/instagram 

Dakle, postupak je isti, samo je "završnica" drugačija.

Ovako nešto možete dobiti figarom, ali postoje i načini da sličan efekat dobijete i bez toplote.

Potrebni su vam:

  • Gumice za kosu
  • Malo pene ili laka za kosu
  • Bilo kakva bočica sa raspršivačem ili neki od sprejeva za kovrdžanje kose
angel tatjana sa afro loknama
printscreen/instagram 

Postupak:

Kosa treba da je čista i suva. Očešljajte je a potom odvajajte manje pramenove kose, naprskajte ih vodom ili sprejom za kovrdžanje i uvrnite ih sve dok se ne naprave punđice. Pričvrstite je gumicom i ponovite postupak na ostalim pramenovima.

Zapamtite - što su punđice manje, i lokne će biti sitnije. Takođe možete pre uvrtanja naneti i malu količinu pene ukoliko želite da lokne budu čvršće.

Nakon par sati, skinite gumice i dobro rastresite kosu. Naprskajte je lakom ili nanestite penu. Možete je ostaviti ovako, ili uraditi kao Tatjana - jednostavno izdvojiti nekoliko pramičaka uz lice, a ostatak vezati u visok rep.

Za detaljniji postupak pogledajte video koji smo za vas pronašli i pokušajte, jer zaista nije teško, a izgleda tako šik i trendi.