Želite raskošne talase? Nema problema, proašli smo sjajan turtorijal na popularnoj mreži TikTok, a sve što treba da uradite je da za početak kosu zavežete u visoki konjski rep i kovrdžate dok je ona u repu, s figarom ili peglom, zavisno o tome šta preferirate. Tehnika možda zvuči prejednostavno da bi funkcionisala, ali zapravo ima nekoliko prednosti.

Pre svega, visoki rep je jednostavno napraviti, a lakše ga je i kovrdžati nego raspuštenu kosu. Naime, kosu je lakše podeliti na nekoliko delova dok je u repu, nego kad je raspuštena. Treće, deo kose bliži korenu nalazi se u repu pa ćete postići željeni efekt da je kosa nakovrdžava od sredine prema niže, što je ležerniji način za nošenje talasa, pogotovo kad su u pitanju frizure za svaki dan.

Koraci koje trebaa da sledite:

1. Zavežite kosu u visoki konjski rep
2. Podelite kosu u pet delova ili manje, po želji. Manje sekcija znači i opuštenije talase
3. S peglom, figarom ili štapom za kovrdžanje počnite da uvijate pramenove
4. Kad ste uvili celu kosu, rasputite rep
5. Prema želji možete nakovrdžati i pramenove koji uokviruju lice.

kosa
Instagram 

Najbolja stvar je ta što je celi proces gotov u manje od pet minuta, ne zahteva velike frizerske ještine i celi je tutorial idealan i za potpune amatere, piše Glamour. Kako to izgleda pogledajte u nastavku:

@glamouruk

How to curl your hair in 2 minutes (even if you suck at curling hair) with GLAMOUR’s Deputy Beauty Editor @elleturneruk #hairhack#hairhowto#howto

♬ Supalonely (feat. Gus Dapperton) - BENEE