Angel Tatjana jedna je od naših najlepših influenserki. Lako je pomisliti da joj je život savršen, baš poput njenih objava na Instagram profilu.

Jer, šta njoj pa fali, zar ne? Nasmejana, zgodna, blistavog osmeha, glatke kože?

Međutim, istina je i da su influenseri samo ljudi na kraju dana, te da se bore sa problemima koji muče i nas "obične smrtnike". Zapravo im je nekad i daleko teže, jer dok mi ne moramo da budemo svakog dana pred kamerama, oni moraju. Naš "bad skin day" niko ne mora da vidi, njihov sa sobom nosi sijaset negativnih komentara.

Tatjana je u toku dana započela priču upravo na temu svog tena, jer se i sama našla u ozbiljnom problemu sa kožom

angel tatjana
printscreen/instagram/angel.tatjana 

Kako kaže, njena koža nikad nije bila problematična. Čak ni u pubertetu nije imala preteranih problema sa bubuljicama. Koristila je samo micelarnu vodu i najobičnije gelove za umivanje. Sve do 25. godine.

"Tada mi se desilo nešto u glavi, što nam se svima dešava, jelte", započela je Jutjuberka priču o početku problema sa kožom.

Tada joj je sinulo da bi trebalo da nešto koristi dodatno, ušla je u radnju u nameri da kupi sve što je mislila da joj je potrebno.

Od koreanskih preparata za negu od 10 koraka, preko silnih tonika, pa sve do kremica i pomadica...

"Sve sam ja to kupila što sam mislila da treba... sve na čemu je pisalo antiage, skin glow i slično. A to što piše glicerin 5 posto, to nikom ništa.. Niti znam šta je glicerin, ni šta znači tih 5 posto, ni kakva je moja koža, nisam znala ništa..." objašnjava Tatjana.

U celoj priči, prodavačici je, kako to obično ide, bilo u cilju da kozmetiku proda, bez da je zapravo posavetuje šta bi bilo ispravno da uradi.

"Ne možemo se ponašati prema svojoj koži kao da je igralište ili podloga za kozmetiku. To je naš najveći organ i izuzetno je kompleksan", navodi Tatjana i dodaje da je na prvom mestu najbitnije da razumemo osnove naše kože, kako bismo se usudili bilo šta sa njom da radimo.

Problem se dogodio kada je napravila pauzu sa korišćenjem proizvoda. Njeno lice je "buknulo" i prvi put imala je ozbiljan problem sa licem.

angel tatjana koza
printscreen/instagram/angel.tatjana 

"Bila sam u potpunoj panici. Tek tada sam mogla da razumem kako je ljudima koji se čitavog života bore sa tim problemom".

"Problem sa kožom nije samo površan problem, već se odražava i na psihu", kaže i dodaje, "često izgleda i kao higijenski problem, a  zapravo je uglavnom sušta suprotnost".

Nakon toga, usledila je prava golgota. Tatjana je napisala na svom storiju šta je sve morala da prođe da bi shvatila šta sve nije bilo u redu, ali konkretnog odgovora i jasnog uzroka nije bilo, jer zapravo posredi mnogo toga.

angel tatjana stori
printscreen/instagram 

Želela je, kako kaže, da sredi problem pre nego što se dodatno iskomplikuje. A onda joj je jedna slika, na koju je slučajno naletela otvorila oči, jer u njenom slučaju, nije se radilo samo o pogrešnoj kozmetici, već i o brojnim drugim problemima, vezanim i za ono što jede, ali i za ono što pije.

angel tatjana stori
printscreen/instagram/angel.tatjana 

"Izbacila sam iz ihrane sve što sam mogla - šećere, životinjske proizvode, mlečne... na 30 dana", nastavlja Jujtjuberka i dodaje da se to zapravo zove "30 days skin diet".

Tatjana kaže da ne želi da ikome nameće plan i program ishrane, već da bi na ovako nešto više trebalo da se gleda kao na vrstu tretmana. 

angel tatjana instagram stori
printscreen/instagram/angel.tatjana 

Takođe kaže da se se ništa spektakularno nije dogodilo ni kada je kasnije konzumirala hranu koju je izbegavala 30 dana, sem kada je u pitanju alkohol, nakon kog joj se problem vratio, ne samo na licu, već i po leđima.

Tridesetodnevnim programom dijete, uspela je da shvati i pronađe šta je ono što joj ne odgovara i da tako barem neke stvari reguliše. 

Takođe, influenserka je svoje izlaganje objasnivši da je potpuno normalno grešiti, i da je na prvom mestu bitno obratiti pažnju na osnove, pa tek onda ići dalje. I naravno - znati kakvu kožu imate, šta joj prija, a šta ne. 

angel tatjana
printscreen/instagram/angel.tatjana 

Podelila je i svoju fotografiju bez filtera i šminke i pokazala kako danas izgleda. Više je nego jasno da je bavljenje kožom donelo dobre rezultate.

Naposletku, najbitnije je da utvrdite, kao što je to influenserka uradila, kakav tip kože imate, a potom i šta je ono što vam odgovara. Zatrpavanje pora gomilom proizvoda, često će dovesti do kontraefekta, a neretko i pogoršati problem.