Ljubitelji mode širom sveta imaju velika očekivanja od ovog leta. S obzirom na to da je odevanje tokom pandemije palo u drugi plan, zanemarili smo svoju garderobu u iščekivanju nekih boljih dana.

Oni su napokon tu zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji pa mnogi najavljuju da će ovo leto biti svojevrsna modna renesansa.

Pravila nema i dopušteno je sve, a u odvažnim modnim igrama saveznik će nam biti i boje koje znalci nazivaju najpoželjnijima za nadolazeću letnu sezonu. Pogledajte u nastavku koje boje će ovog leta vladati modnom scenom...

1. PLAVA

Birajte tople i jarke nijanse. Za razliku od neutralne mornarske plave koja često posluži kao baza za vrlo jednostavnu kombinaciju, jarke nijanse vrlo su upečatljive i svaku kombinaciju učiniće efektnom.

vog vilijams u dzinsu
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

2. ŽUTA

Stručnjaci je nazivaju bojom sreće, optimizma, topline i nade. U trenucima kada se želite osećati bolje, odaberite žute odevne komade koji će vam popraviti raspoloženje. Umesto bledih i svetlih nijansi, modni znalci za ovu sezonu preporučuju one najefektnije poput takozvane kanarinac žute.

odelo u zutoj boji
Shutterstock 

3. NARANDŽASTA

Gotovo da nema efektnije i odvažnije boje od narandžaste. Bez obzira na to koju nijansu odaberete, osvežćete svoju kombinaciju, ali ovo leto poigrajte se s najupečatljivijim nijansama.

hejlli biber u naradnzastom kompletu
Peter Parker/@TheHapaBlonde / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

4. PINK

Jedna od najzanimljivijih nijansi ružičaste boje je takozvana pink boja. Jarka, topla i hrabra odmah će vas lansirati u centar pažnje, bez obzira na to nosite li samo jedan detalj u toj nijansi ili ste odvažno odabrali više odevnih komada.

roze suknja
Shutterstock 

5. ZELENA

Na vidljivom spektru boja, između plave i žute smestila se jedna od najlepših postojećih boja – zelena. Ona je simbol prirode, a pogled na nju u nama stvara osećaj smirenosti. Ove letnje sezone obavezno u svoj ormar ubacite neki odevni komad u ovoj nijansi.

irina sajk u zelenom blejzeru
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Koja boja se vama najviše dopada? 

Anketa

Koju boju birate ovog leta?