Da li ste i vi od onih koji obožavaju bar malo iscepane farmerice, ali zbog posla i obaveza nemate mogućnosti da ih nosite svakodnevno?

Ili ste možda od onih koji ne prihvataju činjenicu da su u poznatim radnjama cene ovakvih farmerica daleko veće u odnosu na one neiscepane, ili ti "neoštećene". 
Obzirom da ovakve farmerice imaju kraći vek trajanja u odnosu na neiscepane, onda cena postaje još manje logična.

Zato smo pronašli način kako da to uradite sami, bez dodatnog trošenja novca, već sa alatom koji sigurno svi imaju kod kuće.

Pre svega, trebaće vam makaze ili skalpel, zatim hemijska olovka i neka sveska manjih dimenzija ili karton. U zavisnosti šta tačno želite i na koji način želite da osvežite vaše farmerice, možete koristiti:

  1.  šmirglu
  2.  rendaljku
  3.  skalpel
vog vilijams iscepane famerice
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Hemijskom označite područje koje želite da iscepate. Kako ne biste oštetili nogavicu sa zadnje strane, zavucite neki čvrst karton ili svesku pod nagavicu. Skalpelom izrežite prve linije, a zatim rendaljku povlačite preko dela koji cepate.

Bonus trik: Za efekat gomile belih končića koji prekrivaju rupu koristite pincetu kojom ćete povlačite konac po konac iz teksasa.

Šmirglu koristite za detalje, poput rubova farmerica koje želite blago da izbledite, dnu nogavica kojima dodajete još par končića pri šavu i slično. Naravno, sve zavisi od šmirgle koju koristite, ali ne plašite se, i onim najoštrijim je lako baratati i doći do željenog efekta.
Za detaljnije objašnjenje koraka pogledajte video u nastavku.