Ništa u modi ne vrišti "leto" kao bela boja. U beloj haljini odmah se zamišljamo na plaži ili kako tople letnje večeri šetamo gradom ili ispijamo koktele u neko baru. S prvim vrućim danima naš omiljeni beli odevni predmet ponovno dolazi u fokus.

Ono što je uvek u prvom planu je: bela haljina. U ormaru ćemo naći mesto i za trendi model ukrašen efektnim detaljima poput puf rukava i volana. Romantičan, a još i romantičnije su bijele haljine od rupičastog ažura. Za malo ozbiljniji look, ali ništa manje ženstven, pobrinuće se košulja-haljine. S dobrom belom haljinom ne možeš da pogrešiš. Bilo ženstvene, lepršave ili potpuno ležerne - pokazaćemo ti koja su tri modela sada u trendu.

Romantična bela haljina

Midi haljine su klasik - u haljinama koje sežu do sredine listova, izgledaćeš elegantno, a pogodne su za svaku priliku i prvenstveno idealne leti. Ali leto je isto tako stvoreno za lepršave, do gležnjeva ili do poda duge haljine, a oba se modela nose u romantičnim krojevima s volanima, detaljima od čipke, ženstvenim dekolteima ili puf rukavima. Ako ipak želiš potpunu lepršavu pamučnu haljinu nosi sa ravnim sandalama ili espadrilama.

bele haljine za leto
Print Screen/Zara 

Bela haljina od ažura

Ažur, materijal s rupicama pomno izvezenih rubova koji se nekad radio kao ručni rad (a danas se proizvodi industrijski) kao trend je debitovao prošlog leta, a ove je godine još traženiji. Ove haljine izgledaju ženstveno i romantično na pomalo "starinski" način. Kako bismo pojačali ovaj efekat, ovog proleća dizajneri pribegavaju i krojevima koji ističu figuru ili modelima s naglašenim strukom.

bele haljine leot 2021
Print Screen/Zara 

Bela košulja-haljina

Ponekad stojimo ispred garderobe i jednostavno ne znamo što bismo nosili taj dan. Srećom, tu je bela košulja-haljina poznata kao vrlo svestrani komad među letnjim haljinama. Ono što ovaj model čini poseban je da ga vrlo lako može nositi na više načina. Ako ti se sviđa ženstven i razigran izgled, možeš odabrati kratki model s puff rukavima ili upariti košulju-haljinu i odabrati par papuča natikača. Ako voliš vrhunski izgled sportske elegancije, onda je pravi izbor za tebe da ovaj model haljine ukombinuješ sa patikama.

haljina kosulja
Print Screen/Zara