Nakon što je vladavina skinny modela farmerki završena i da na modnu scenu stupaju modeli širih nogavica, nova modna sezona donela je brojne promene po pitanju trendova džinsa.

Svaka godina sa sobom donosi neku vrstu novosti, bilo da je to suptilna ažuriranja klasičnog oblika farmerki, vraćanje starih modela ili uvođenje potpuno novih.

Ovog proleća su u fokusu modeli koji pristaju gotovo svim građama. Od farmerica visokog struka i širokih nogavica do onih kargo modela, nema sumnje da ne pronađete model za sebe. Zajednička prednost trenutno popularnih modela ogleda se u udobnosti, što je zasigurno bilo presudno za preuzimanje modnog trona od skinny modela.

Kul, ležerni i udobni modeli pantalona opuštenog kroja i dalje će biti veoma traženi i popularni na modnoj sceni.

Iako su se, na žalost mnogih milenijalaca, modeli niskog struka kakvi su bili popularni 2000-ih vratili ove sezone, visoki struk se ne predaje, ali ni ravan kroj koji pretežno nose devojke koje teže klasičnom stilu odevanja.

S tim u vezi, u trenutnim kolekcijama još uvek prednjače modeli visokog struka koji ističu oblike i sužavaju struk, a ukoliko je model obogaćen širokim nogavicama onda je to pun pogodak!

Ponovna popularnost "kargo" farmerki nimalo ne čudi.
Instagram 

Takođe ponovna popularnost "kargo" farmerki nimalo ne čudi, ako uzmemo u obzir jačinu trenda vojničkog stila oblačenja, a koji se unazad nekoliko sezona i te kako ističe na modnoj sceni.

Mnogi prepoznatljivi modeli farmerica su se izborili se za povratak na listu trendova, što je vidljivo iz stajlinga ljubiteljki mode s Instagrama, a koji su modeli džinsa trenutno u fokusu pogledajte u nastavku:

ZARA, BERSHKA Ove farmerke će obeležiti proleće.