Ako postoji nešto što znamo o Francuskinjama i njihovom ukusu za modu, vole sve jednostavno i elegantno. Njihovi ključni komadi obično su savršena bela košulja, dobro skrojen sako i klasične crne štikle ili mokasine.

Ne treba zaboraviti i na večne farmerke. Ovde ne govorimo o bilo kojem stilu - Francuskinje vole farmerke visokog struka i ravnih, širokih nogavica.

Prema modnom sajtu Lyst, pretraživanja ovog modela farmerica porasla su za 68 posto u odnosu na prethodnu godinu. Nije ni čudo što su toliko popularne - laskaju svakoj figuri.

Visoki kroj daje više definicije svakom struku, dok ravan i lepršav kroj bokove čini mršavijima i izdužuju noge. A lepo iscrtava i zadnjicu!

Pogledajte u nastavku kako Francuskinje nose svoje omiljene farmerke...

Svi francuski ključni komadi kombinovani u jednoj odevnoj kombinaciji: oversize sako savršeno pristaje uz široki kroj farmerica takođe naglašava cool izgled. U kombinaciji s jednostavnim belim topom, nećeš pogrešiti s ovim svakodnevnim izgledom.

Dobar, pleteni kardigan takođe je deo garderobe svake Francuskinje. Posebno ako je još i kratak jer uravnotežuje visoki struk farmerica i osigurava laskave proporcije. Izgled možeš zaokružiti simpatičnim baletankama ili slingback cipelama.

Farmerke i bluza - ovaj par je jednostavno bezvremenski. Možeš se odlučiti i za skraćeni kroj, a uz vkvalitetne dodatke i prave cipele, bilo da je reč o mokasinama, ili možda patikama, jednostavan izgled možete stilozovati na šik ili opušten način, zavisno od prilike.