Sudeći po aktualnim kolekcijama renomiranih brendova u svetu mode sezona proleće/leto, kada govorimo o suknjama, prava je sezona krajnosti.

S jedne strane brendovi poput Miu Miu najavili su povratak izrazito mini suknji, kakve su se nosile početkom 2000-ih, a s druge strane brendovi poput Louis Vuittona i Givenchy svojim kolekcijama otkrili su veliki povratak maksi suknji na modnu scenu.

Džej Lo rado nosi maksi suknje
Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Maksi modele rado su priglile slavne dame, a među njima i latino diva Dženifer Lopez koja ih često nosi.

Dugačke suknje često čine odevnu kombinaciju latino dive Dženifer Lopez
Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Prilikom odabira idealne maksi suknje važno je uzeti u obzir kroj i znati oceniti kakav oblik najbolje pristaje figuri. Poslednjih sezona sve se više u modu vraća vintage stil. Kada je reč o suknjama, to u pravilu podrazumeva A krojeve do gležnja ili nešto iznad njega, kao i neizostavan visoki struk.

Maksi suknje kakve su poslednji put bile u trendu pre 20-ak godina, danas predstavljaju glavnu konkurenciju mikro suknjama.

Modne influenserke rado nose maksi suknje, a njihovi primeri mogu vam poslužiti kao inspiracija za odvenu kombinaciju koja će svakako biti sačinjena od ovog trendi komada.

U galeriji u nastavku teksta inspirišite i potražite ideje za nošenje ovog trendi model:

TheCelebrityfinder/MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Pogledajte neke od ideja kako možete nositi trendi model sezone