Patike su odavno prevazišle ulogu obuće za slobodno vreme ili sport, te su tako danas omiljeni basic komad koji trendseterke poput Kjare Feranji, Sijene Miler i Hejli biber vešto kombinuju s haljinama, suknjama, kombinezonima, farmericama, pantalonama...

Iako je prethodnih sezona naglasak bio na tzv. 'ružnim' modelima glomaznog dizajna ili sportskim modelima za vežbanje ili trčanje, modni trendovi ovoga se puta drže klasičnijeg dizajna poput popularnih bezvremenskih modela Adidasa: Stan Smith ili Superstar.

Ova dva modela paitika već dugo su među najpoželjnijima i spadaju među prave klasike za ljubitelje ovog stila odevanja, ali ove sezone popularan je retro model. Naime reč je modelu patika Gazelle, svima dobro poznati model nemačkog brenda sportske odeće, izrađen od brušene kože s belim detaljima koje doživljavaju svoj veliki povratak.

Ovaj retro model doživeo je novo ruho zahvaljujući saradnji Adidasa s brendom Gucci, što je predstavljeno u februaru na Nedelji mode u Milanu.

Odmah nakon revije objavljene su prve slike patika iz zajedničke kolekcije jesen/zima 2022/23, a kako je najavljeno uskoro u prodaju stižu patike s monogramom G, klasičnog izgleda i jarkih boja, sa zmijskim printom, od antilopa, prevrnute kože...

Ove neodoljive patike već su osvojile influencerke Karu Daur i Lenu Mahfouf koje su se na Gucci reviji pojavile u klasičnim patikama Gazelle u crno-beloj kombinaciji.

Pa ako vam je već dosta tzv. 'tatinih' oatika i želite nešto posebnije, nećete pogrešiti ako se odlučite za ovakav model koji s lakoćom može kombinovati sa ostakom vaše garderobe.