Kakve su farmerke u modi, često se pitamo. Dobre farmerke su, za većinu žena, jedan od omiljenih i osnovnih komada na kojima im počiva svaki autfit. U izobilju denim stilova, ove godine važi jedna jedina zapovest: bežite od uskih farmerki!

Kao što smo već pisali, ovog proleća nose se farmerice visokog struka nešto šireg kroja. Pogledajte u nastavku s kojim modelima nećete pogrešiti ove sezone...

Bootcut

Ovaj model farmerki podrazumeva da se nogavice šire pri dnu. Najpoznatiji oblik bootcut su farmerke sa ravnim nogavicama. Međutim, ove sezone će se u modu vratiti i jedan pomalo zaboravljen oblik: zvonaste nogavice.

Visoki struk

Iako je leto 2020. godine, a naročito influenserke na društvenim mrežama, najavilo da bi nizak struk mogao da se vrati u modu – to se nije dogodilo. I ove godine biramo farmerice sa dubokim strukom. Stilisti čak preporučuju da se biraju farmerke sa opcijom ultra visokog struka. Detalji poput pojasa ili vidljive dugmadi su apsolutno poželjni.

Izbledeli džins

Kada je boja teksasa u pitanju, stilisti su gotovo jednoglasni i predlažu izbledeli džins. Paralelno, kao opcija za one kojima ovo nije prihvatljivo, pojavljuje se i crna boja teksasa.

Baggy farmerke

Baggy farmerke će i ove godine biti u modi i to u raznim oblicima. Ono što je preporuka stilista, ako se baš odlučite za ovaj oblik, jeste da ga kombinujete sa uskim majicama. Ove godine, nemojte ih uparivati sa oversajz komadima.