Postoji neka posebna draž u tome kada se klasičan komad proglasi trendom. Bilo da se radi o bež kaputu ili vanvremenskim cipelama, jasno je da ovakvim stvarima nije potreban dodatan marketing.

Ipak, čuvene mokasine, nepravedno su dugo čekale da ponovo dobiju svojih pet minuta, i zato im sada poklanjamo mnogo više, a naročito naše poznate domaće influenserke.

Pregledali smo profile neke od onih koje najčešće pratimo i pokušali da utvrdimo koje modele mokasina favorizuju u svojim outfitima u poslednje vreme.

Zahvaljujući Pradi, danas gotovo da ne postoji poznata modna zavisnica koja u svoju kolekciju nije uvrstila par džombastih mokasina ovog brenda.

Zahvaljujući Pradi, danas gotovo da ne postoji poznata modna zavisnica koja ne poseduje mokasine ovg brenda.
Instagram 

Svoju dominaciju su postigle u prethodnoj sezoni, a sudeći po street style fotografijama Aleksandre Bojović, Mine Milutinović i Sofije Milošević, njihova popularnost će se nastaviti i u 2022.

Iako su crni modeli klasik koji ne treba zaboraviti, Svetlana Blejan, Minima Corner i Aleksandra Bojović biraju modele u zemljanim bojama.

Dok Sveta Bjelan najčešće nosi sivi model koji se fantastično slaže uz kežual odevne kombinacije, Mina Milutinović odiše francuskim šikom u klasičnom outfitu koji prate bež pantalone, majica na pruge i klasične Chanel mokasine.

Sofija Milošević nosi chanel mokasine.
Instagram 

Primetili smo da domaće influenserke najčešće mokasine nose uz helanke sa trakom, pantalone visokog struka, haljine i trendi farmerke i pantalone širokih nogavica, ali neretko i sa plisiranim suknjama.

I dok su brojne trendseterke omamljene kožnim modelima, Sofija Milošević je već godinama zaljubljena u, sada već, stariji model mokasina od platna, a kako izgledaju verzije svih naših najstilizovanijih žena, pogledjate u galeriji:

Instagram Domaće influenserke su i ove jeseni nose trendy modele mokasina!