Pored baletanki, veliki uspeh u prolećnim mesecima modni stručnjaci predviđaju i mokasina cipelama, a njihove bele verzije postale su neočekivani trend u svetu modnih zavisnika.

Iako su patike i dalje jedan od najpopularnijih izbora na street style sceni u prolećnim mesecima, poslednjih godina cipele mokasine postale su njihova elegantna alternativa.

Ne tako davno, mokasine su smatrane staromodnim modelom obuće, a njihovom provratku prisustvujemo svi poslednjih sezona.

Bele mokasine su trend za proleće 2022.
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Gotovo da nema modnog zavisnika koji ih nije uvrstio u svoju kolekciju obuće ili koji se nije poigrao njihovim dizajnom, a iako su crni modeli i dalje najpoželjniji, bele mokasine svakim danom imaju sve veći broj obožavatelja.

Poput klasičnih belih patika, beli modeli mokasina predstavljaju svestrani model obuće koji se lako uklapa u različite odevne kombinacije, a u prilog navedenom govore i stajlinzi svetskih zaljubljenika u modu sa Instagrama.

Baš kao što se odlično slažu sa ležernom odećom, savršeno se uklapaju i sa elegantnim i romantičnim haljinama ili suknjama.