Iako su baletanke poslednjih sezona u naletu nekih novih, uzbudljivih modela obuće poput glomaznih mokasina u duhu 90-ih završile u drugom planu, brojni im prognoziraju dobijanje titule trendovske obuće u prolećnoj sezoni.

Elegantnije od patika, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od mokasina, baletanke su se pokazale idealnim odabirom u svim prilikama, a u ormarima brojnih zaljubljenica u modu i dalje predstavljaju ključni komad.

Baletanke izgledaju gracioznije od mokasina.
A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia 

Baletanke kakve danas poznajemo slavu su stekle još 50-ih godina, kad ih je u svoje stajlinge uključivala ikona stila Brižit Bardo. 

Ili ih volite ili mrzite, ali baletanke se vraćaju na velika vrata! Iako su u svetu mode potajno prisutne sve vreme, sada je stiglo vreme njihove prave vladavine!

Baletanke su se pokazale idealnim odabirom u svim prilikama.
Instagram 

Danas baletanke dolaze u svim bojama, printevima i od različitih materijala, a godinama najveća želja modnih zavisnica širom sveta važe Chanelove dvobojne baletanke, puštene u prodaju davne 1984. godine.

Osim udobnosti, krasi ih šik izgled, kao i lakoća kombinovanja uz različite odevne komade, o čemu dovoljno svedoče modni primeri jednih od najuticajnijih street style zvezdi današnjice.

Melanija Tramp nosi bele baletanke u mnogim prilikama.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Baletanke se vraćaju na velika vrata trendova za proleće.
Instagram 

Baletanke su elegantnije od patika, a udobnije od visokih potpetica.
Instagram 

Chanelove dvobojne baletanke su san žena širom sveta.
Instagram 

Chanelove dvobojne krem-crne baletanke su san žena širom sveta.
Instagram