TREND KOJI ILI OBOŽAVATE ILI PRESKAČETE: Obeležiće početak proleća, a trendseterke im već nisu odolele

Cipele sa visokom platformom nastavljaju tamo gde su stale prošle godine!

Cipele sa platformom najavile trend i ove sezone.
Shutterstock 

Da moda ima cikličan karakter i da trendovi dolaze, odlaze i ponovo se vraćaju potvrđuje i povratak „novo-starog” trenda. To su „platforme“, sandale i cipele zbog kojih jedva čekamo da vreme otopli, pa da ih kombinujemo uz mini haljine, bermude i farmerke.

Trendseterke i devojke čiji stil volimo da pratimo ih već nose. Tako ih je među prvima nosila Kjara Feranji, koja ih je nosila još u oktobru prošle godine. Tada je odabrala crveni model za odlazak na Versace reviju, a istim povodom se i Tamara Kalinić odlučila za žuti model.

Ovaj model cipela nosi epitet „omražene“ – zato ih mnogi ili vole ili ih preskoču kao vrući trend sezone. Obeležile su period sedamdesetih godina prošlog veka, disko eru i plesni podijum, a sada nam dolaze u verzijama kojima je teško odoleti.

Dizajnerska imena su već prihvatila ovaj trend, a sve ih više viđamo u ponudi high street kolekcija, pa verujemo da će u toploj sezoni obeležiti ulični stil i modu na društvenim mrežama.

Tamara Kalinić u žutim platformama koje su trend ove sezone.
- / SGP / Profimedia 

Jedan od najpoznatijih modela sa platformom su one sa potpisom Vivijen Vestvud koje je Naomi Kembel prošetala pistom. U svetu muzike nosile su ih i Spice Girls, a u svoje revije ih je uključio i Alexander McQueen, pa su ih trendseterke i ljubiteljke mode brzo uvrstile u svoje kombinacije za svaki dan.

Ovaj tip obuće najbolje se kombinuje sa kratkim ili suknjama midi dužine, ali i sa lepršavim haljinama. Najlonke u boji ili sa dezenom će ih posebno lepo istaći, a ako ste hrabri i volite da eksperimentišete sa modom možete ih nositi i na gole noge i kratke čarape sa dezenom, naravno kada vremenske prilike to dozvole.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši